Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » Чи будуть вигідними іпотечні кредити?
 
11-01-2011, 22:33  ---

Чи будуть вигідними іпотечні кредити?

 
Іпотечне кредитування відновлюється найповільніше. Саме тому в 2011 році ставки будуть все ще високими, а умови доступу до кредитів залишаться гранично жорсткими.

0



Буму іпотечного кредитування в 2011 році не буде. І хоча кількість банків, що кредитують зросте щонайменше вдвічі (зараз їх вже 25), це не означає, що іпотечні позики будуть розбирати наперебій - як то було в 2006 - 2007 роках. Тому є три причини. Перша - млявий ринок нерухомості, банки побоюються падіння вартості заставної нерухомості. Друга причина - дефіцит "довгих" і дешевих ресурсів у банків. Нагадаємо, що кредитувати фізосіб їм дозволено лише в гривні, тоді як більшість іпотечних позик були валютними. Третя причина - різко зросли вимоги до платоспроможності позичальників.

І все ж потроху кредити на покупку житлової нерухомості дають, при цьому пріоритетним для банкірів в 2011 році залишиться вторинний ринок. Кредити на "первинку" будуть в 2011 році видаватися тільки в рамках спеціальних програм і під більш жорсткі умови (наприклад, з початковим внеском до 50 - 70%). Винятки з "первинними" програмами будуть при особливих відносинах банку з компанією-забудовником.

Навряд чи буде поновлюватися активно кредитування покупок землі, а також заміської нерухомості. В основному банки будуть фінансувати одиничні покупки або будівництво приватних будинків і тільки за умови надання додаткової застави або поруки.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!