Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » ICQ розсилає новий троянський вірус Trojan-Dropper.Win32.Smser.eb
 
27-09-2009, 23:49  ---

ICQ розсилає новий троянський вірус Trojan-Dropper.Win32.Smser.eb

 
'ICQ

ICQ розсилає новий троянський вірус Trojan-Dropper.Win32.Smser.eb Популярний сервіс обміну миттєвими повідомленнями ICQ атакували хакери.

В п'ятницю, 25 вересня, користувачам почали поступати повідомлення від знайомих, що містять текст: "Нікого не дізнаєшся на цій фотці?", і посилання на веб-сторінку, де нібито опублікована фотографія. При цьому користувач, нібито що відправив таке повідомлення, не здогадувався про нього.

При завантаженні веб-сторінки комп'ютер користувача блокується і йому пропонується відправити sms для розблокування системи.

За словами експертів, це - нова троянська програма.

Як пояснив провідний антивірусний експерт Лабораторії Касперського Віталій Камлюк, "це нова троянська програма Trojan-Dropper.Win32.Smser.eb, розроблена на Visual Basic якимсь школярем або студентом. Вона відображає картинку (у аттачі), і встановлює в систему іншу програму для крадіжки паролів, після чого самовидаляється".

"Ця троянська програма вже додана в бази і детектуватиметься з наступними оновленнями", - додав він.

Інший розробник антивірусів - Доктор Веб-сервера називає даний вірус Trojan.Winlock.252.

"Заражаючи комп'ютер користувача, Trojan.Winlock.252 блокує доступ до системи, вимагаючи відправити платне SMS на спеціальний номер.

Крім того, ця троянська програма є контейнером, який містить шкідливий об'єкт (так званий "пінч"), який краде всі паролі, що зберігаються на комп'ютері жертви, і пересилає їх зловмисникам", - говорить керівник відділу антивірусних розробок і досліджень компанії Доктор Веб-сервера Сергій Комаров.

Нагадаємо, в липні цього року Лабораторія Касперського повідомила Кореспондент.net про новий вірус, який видає себе за продукт компанії і вимагає у користувачів гроші за свою деактивацію.
Теги матеріалу: icq, інтернет, Віруси

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!