Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » » Як правильно вибирати адвоката?
 
25-02-2021, 17:18  Бізнес / Власна справа

Як правильно вибирати адвоката?

 

За часи перебування у складі СРСР, Україна втратила власну школу адвокатури, адже захисники існували лише номінально і від їхньої діяльності чи бездіяльності нічого не залежало. Сьогодні Україна змінюється і консультація адвоката становиться все більш популярною послугою, яку надає громадянам нашої держави кожна адвокатська контора. Але на жаль, не всі українці користуються нею в повному обсязі і наймають адвоката тільки при розгляді кримінальних справ. Насправді, юридичний захист потрібен людині навіть при розгляді дрібних адміністративних справ, щоб мати змогу захистити свою гідність.


Нюанси судового розгляду справ


В залі суда проходить лише 75% будь-якої справи, 25% питань розглядається за зачиненими дверима. Саме перед засіданням, адвокати обох сторін висувають судді свої клопотання, пояснюють ситуацію з точки зору життя, а не закону, оформлюють докази тощо. Отже, якщо одну сторону представляє адвокат, а інша – захищає себе сама, самостійний захист приречений на провал. Поки така людина буде сподіватися на чесний розгляд справи, адвокат іншої сторони вже встигне переговорити із суддею і сформувати у нього певне відношення до справи.


І скільки суспільство не розмірковувало б на тему «правової держави», «кришталево чесного правосуддя» тощо, в залі суду все відбувається по добре зарекомендованій схемі і зламати її можливо тільки одним шляхом – вивченням своїх прав і залученням до судів професійних юристів, що будуть займатися своїм прямим обов’язком.


Як правильно вибирати адвоката?

На що звертати увагу при виборі адвоката?


Щоб сподіватися на чесне рішення, не має значення, ким виступає особа, відповідачем чи позивачем, потрібен адвокат. Хороший спеціаліст може «витягнути» навіть безнадійну справу, повністю реабілітувати свого клієнта і заставити іншу сторону виплачувати компенсацію та покривати витрати на суд.


Для того, щоб обрати кваліфікованого спеціаліста, потрібно:



  • вивчити в онлайн-режимі перелік адвокатів та призначити консультації, щоб переговорити про справу з кожним із них. Якщо мова йде про справжніх професіоналів, то ця послуга буде безплатною, адже фахівець повинен увійти в курс справи;

  • під час консультації треба оцінити рівень кваліфікації спеціаліста. Ознаками фахівця першого ґатунку є конкретні питання, які він задає по суті справи, перелік можливих напрямків захисту, добре володіння законодавчою базою. Адвокат повинен зразу повідомити клієнта, якими шляхами можна йти до досягнення цілі, перелічити документи, які повинен буде зібрати клієнт тощо;

  • уважно прочитати договор, в якому будуть визначені засади роботи адвоката з клієнтом та підписати його, якщо не виникає ніяких питань;

  • вирішити фінансове питання – хороший адвокат не буде наполягати на виплаті більшої частини грошей на початку роботи над справою, навпаки, він візьме аванс і визначить зручний для клієнта графік внесення поточних коштів, якщо людина не може внести суму одним платежем.


Підписавши договір, адвокат отримує право представляти інтереси свого клієнта і використовує його, щоб зібрати докази, які можна представити на суді.


Як бачите, правова допомога буває потрібною кожній людині, але українці рідко користуються нею, щоб зекономити свій час і кошти. Це кардинально неправильне відношення до юридичної системи, адже вона стоїть на захисті інтересів простих громадян. І якщо ми, як держава, вибрали європейський шлях розвитку, почнемо з захисту своїх прав і свобод. Надійного адвоката, який може допомогти у будь-якій ситуації, можна знайти в адвокатському бюро на сайті https://www.absl.org.ua/ru/, де працюють справжні професіонали своєї справи, здатні вирішити найскладніші проблеми і юридичні казуси.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!