Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сучасна стильна жіноча вишиванка
 
15-06-2016, 23:52  Дім та сім'я

Сучасна стильна жіноча вишиванка

 

Вишиванка жіноча з поясом, зелений орнамент фотоВишиванка жіноча у сучасних магазинах існує в багатьох варіантах. Традиційною є біла сорочка з нанесеним на неї орнаментом з використанням червоних, чорних, зелених або синіх ниток. Не менш вишукано виглядає і чорне полотно. Поширені світкові моделі – червоні, зелені, блакитні. Яку б річ ви не обрали, пам'ятайте, що вона виконує одночасно дуже багато функцій. Одне з її головних покликань – підкреслити та гармонійно доповнити неповторну красу української жінки. Як помічають іноземці, жінки у нашій країні одні з найкрасивіших у всьому світі.


Вишиванка виступає, як оберіг, захищаючи серце, душу та тіло людини від негативних впливів. Вона є джерелом енергії та життя, дарує позитивний настрій та здоров'я. І, нарешті, патріотичний одяг має дуже велике значення, бо дає сучасній молоді можливість показати свою національну ідентичність та продемонструвати любов і повагу до традицій пращурів. У нашому інтернет-магазині за посиланням http://ukrglamour.com.ua/vyshivanki/vyshivanki-zhenskie/ – жіночі вишиванки, що будуть до смаку навіть дуже примхливим покупцям.


Історія українського національного одягу


Національний одяг – це традиція, яку було збережено нашим народом за часів багатовікової окупації. Представники інших країн, у складі яких була наша держава, намагалися заборонити мову та письменство, але так і не змогли остаточно знищити вишиванку, як традицію. Як стверджують експерти, основою художнього стилю української вишивки є барокко. Коріння української вишивки сягає у глибину віків. Як свідчив Геродот, котрого назвали «батьком історії», вишивкою свій одяг прикрашали ще скіфи – кочовий народ, який проживав на території України ще до нашої ери.


Про подібні мотиви у речах русів згадували й арабські мандрівники у своїх літописах. Археологи декілька разів знаходили фігури людей, створені за дуже старих часів, на яких можна помітити зображення певних орнаментів. Квітками, геометричними фігурами або тваринами давні трипільці та слов'яни прикрашали предмети побуту, якими користувались у повсякденному житті. У 19 столітті з'явилося безліч технік вишивки, більшість із них збереглися й до сьогодні. Раніше власне зображення та кольори мав кожний регіон України – зараз такий звичай трохи асимілювався та стерся.


Вишиванки створювалися жінками. Техніка передавалася від покоління до покоління, від матері до доньки. Ще до того, як вийти заміж, молода дівчина готувала вишиті сорочки для свого майбутнього чоловіка і його батьків.


Статтю підготував для вас інтернет магазин вишиванок та українського одягу http://ukrglamour.com.ua/.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!