Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » » Вступили в силу нові державні будівельні норми
 
29-11-2018, 11:32  Дім та сім'я / Будівництво та ремонт

Вступили в силу нові державні будівельні норми

 

З 01.09.2018 в нашій країні набувають законодавчої сили будівельні норми (ДБН), які позбуваються багатьох застарілих правил щодо будівництва та регламентують багато нових факторів. Вони стосуються таких понять як:



  • планування і будівництво на територіях;

  • будівлі та споруди, а також приміщення закладів освіти;

  • регулювання забудови стосовно вулиць та доріг населених пунктів.


В нових правилах починаються застосовуватись сучасні лінії обмеження, метою яких є регулювання щільності та висотності забудови. Також вводяться нові правила паркування в біля тротуарів у населених пунктах, що в свою чергу має позитивно впливати на облаштування та безпеку доріг в українських містах.


Лінії обмеження в новому ДБН діляться на такі види:



  • блакитні – обмеження по висотності будівель;

  • зелені – обмеження по будівництву в паркових та зелених зонах;

  • жовті – обмеження по щільності забудови та поверховості окремих будівель.


Дізнатись більше про особливості нових норм будівництва та організації інтер’єру приміщення ви можете на сайті – https://polyakova.biz/ua/design-interior-photos-ukr.html.


На урядовому сайті приведо слова заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.


Вступили в силу нові державні будівельні норми

«Після вступу в дію нових ДБН щодо містобудування з 1 вересня у багатьох виникли питання щодо необхідності коригування вже існуючої містобудівної і проектної документації. Тому ми надали офіційне роз’яснення, в якому чітко прописали випадки, за яких проектувальники або архітектори мають оновити документацію відповідно до нових норм або можуть її використовувати в існуючому вигляді. Нагадаю, що нові норми є обов’язковими до виконання, і будь-які їх порушення є неприпустимими. Адже мова йде перш за все про безпеку і комфорт людей, а це найголовніше», - сказав він.


Однак як стало відомо зі слів Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубко ландшафтна компанія (назва якої не вказано) звернулась до суду та отримала ухвалу окружного адміністративного суду Києва, який задовольнив позов ландшафтної компанії про призупинення дії Наказу Мінрегіону "Про затвердження ДБН Б.2.2-12:2018 "Планування і забудова територій".


На сьогоднішній день не зрозуміло чому саме ландшафтна компанія і чи можливо таке щоб будь яка фірма може призупинити законодавчі ініціативи державного органу… Чи хвіст віляє собакою а чи собака віляє хвостом?! Однак в любому випадку за останній час були здійсннені досить не обхідні ініціативи на законодавчому рівні! Наприклад будівельна амністія, яку всі чекали хто мав будь які порушення в сфері будівництва приватного житла.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!