Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » » Чим облицювати фасад будинку: корисні рекомендації
 
19-04-2021, 09:26  Дім та сім'я / Будівництво

Чим облицювати фасад будинку: корисні рекомендації

 

Цегла для фасаду - міцний і надійний матеріал, часто використовуваний для обробки фасадів будівель. І це не дивно, адже даний матеріал відрізняється високою якістю, міцністю, теплоізоляційними властивостями.


Однак в силу дорожнечі, а також обмеженою колірної гами забудовники все частіше починають замислюватися над тим, чим замінити облицювальну цеглу, але при цьому не втратити в якості.


Сучасне будівництво будинків пропонує безліч різноманітних варіантів облицювання фасадів будинків і будівель, які можуть стати чудовою альтернативою облицювальної цегли. Отже ...


Чим облицювати фасад будинку: корисні рекомендації


Альтернативні варіанти обробки зовнішніх стін будинку


Клінкерна цегла - дешевший, але при цьому екологічно чистий, міцний і довговічний матеріал, який до всього відрізняється вологостійкістю, морозостійкістю, він відмінно протистоїть прямому вогню і несе менше навантаження на фундамент будинку. В процесі виготовлення глину, яка виступає сировиною для виробництва клінкерної цегли, піддають термічному випалу, надають рельєфну структуру, завдяки чому даний матеріал чудово імітує облицювальну цеглу.


Облицювальна плитка - дуже простий в роботі матеріал, яким можна облагородити поверхню стіни, зведену з будь-якого будівельного матеріалу (піноблок, газобетон, пр.). Для виготовлення плитки використовують сланцеві породи глини, які піддають випалу при температурі 1200 гр. Матеріал відрізняється високою морозостійкістю, міцністю, низьким водопоглинанням, багатим колірним рішенням і тривалим терміном служби.


Штукатурка - ще більш дешевий варіант, але вимагає великих трудовитрат. Ще на початковій стадії розвитку галузі будівництва штукатурка вважалася найпопулярнішим і ефективним способом захисту стін будинку від впливу зовнішніх факторів. Однак з часом її популярність стала знижуватися в силу високих навантажень, які повинен витримувати фундамент будинку. Це ж умова стосується і такого не менше поширеного виду обробки стін як шуба.


Чим облицювати фасад будинку: корисні рекомендації


Сайдинг - чудове рішення для тих забудовників, які хочуть знизити навантаження на фундамент будинку. Зовні сайдинг дуже нагадує пластикову вагонку, але між тим він володіє більш високими експлуатаційними характеристиками, ніж вагонка, яка використовується для обробки усередині приміщень.


Одними з основних переваг сайдинга виступають швидкість і простота пристрою матеріалу, а також легкість в догляді (досить змити бруд водою) і тривалий експлуатаційний період. До недоліків матеріалу можна віднести низький показник вогнетривкості.


Короїд - різновид штукатурки, яка при нанесенні на поверхню стіни створює різні малюнки, причому структура може бути абсолютно різною. Короїд дозволяє при будівництві будинку, поєднувати приємне з корисним - роботи з оздоблення фасаду і його утеплення. Тобто на стіну спочатку наклеюють пінопласт (утеплювач), покривають його сіткою і вирівнює сумішшю, на яку згодом наноситься короїд. Навантаження на фундамент - мінімальна, а можливості колірних рішень, навпаки - практично безмежні.


Розглянувши варіанти, ніж замінити облицювальну цеглу, Ви можете робити вибір на користь технології, яка найкращим чином підійде Вашому будинку!


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!