Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » » Попит на ринку швидкомонтованих будівель України
 
18-05-2021, 17:04  Дім та сім'я / Будівництво

Попит на ринку швидкомонтованих будівель України

 

Різноманітність видів продукції для швидкомонтованих будівель до якого належать металоконструкції та залізобетонні вироби для ШМБ, сендвіч-панелі тощо, ускладнює оцінку обсягу ринку.



Дані різних експертів будівельного ринку відрізняються щодо обсягу ринку ШМБ. Наприклад, компанія Rauta оцінює обсяг ринку в абсолютних показниках у 2,7 мільйона кв. м у 2020 році, це на 4% більше, порівнюючи із 2019. «Водночас варто зазначити, що через реформу ДАБІ близько половини збудованих об’єктів мали затримку прийняття в експлуатацію», – уточнив Андрій Озейчук, директор компанії Rauta. А от у іншій компанії оцінюють обсяг ринку в 2020 році у 3-5 мільйонів кв. м.



Ще один гравець ринку вважає, що за підсумками 2020 року загальний ринок ШМБ в Україні становив у грошовому еквіваленті близько 4,1 мільярда гривень, тоді як у 2019 – 4,7 мільярда гривень; тож обсяг сектора зменшився приблизно на 15%.

Попит на ринку швидкомонтованих будівель України



У аналітичній компанії наводять статистику щодо окремих видів продукції. Так, у 2019 і 2020 роках ринок спожив 2 549 000 кв. м і 2 447 000 кв. м сендвіч-панелей відповідно, а залізобетонних виробів/конструкцій – 4 215 000 тонн і 3 794 000 тонн відповідно. Варто зазначити, що з них приблизно 50% припадає на плити перекриття.



За даними профільної асоціації, торік обсяг видимого споживання металоконструкцій становив близько 150 000 тонн, що на 15 000 тонн більше, ніж у 2019.



У компанії Rauta основними споживачами за останні два роки були складський, торговельний і виробничий сегменти. Сендвіч-панелі Ruukki, використані в об’єктах мережі супермаркетів Novus, ТРЦ RETROVILLE (Київ), СТО Horsch, фабриці «Метінвест» (Донецька область), заводі NPZ-Lembke (Житомирська область), Палаці Спорту «Україна» у Львові та багатьох інших.



Удосконалення продукції та послуг для ринку ШБМ відбувається у двох напрямах: діджиталізація й автоматизація, завдяки чому підвищується якість і швидкість будівельних процесів і рішень, скорочуються витрати, та покращення характеристик матеріалів.



Зокрема, за останній час з’явилися нові програмні продукти, що дають змогу підвищити якість виготовлення конструкцій і зменшити їхню металоємність, провести попередню оцінку конструктивних рішень на етапі розробки концепції тощо.



Компанія Rauta у 2020 році представила низку новинок для сегмента швидкомонтованих будівель, серед яких світлопрозорі покрівельні сендвіч-панелі, кутові панелі для архітектурної виразності будівель та нова технологія улаштування нащільників із прихованим кріпленням.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!