Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » » Для чого потрібний стабілізатор напруги
 
6-02-2023, 09:22  Дім та сім'я / Домашня техніка

Для чого потрібний стабілізатор напруги

 

Якщо в межах міста проблем зі стрибками напруги не спостерігається (або - це велика рідкість), то місцях, де встановлені старі підстанції, "розгул" напруги в дуже широкому діапазоні - нормальна ситуація. Найчастіше це відбувається в холодну пору року, коли споживачі включають величезну кількість обігрівачів. Крім того, в останні роки збудовано багато нових котеджних селищ. Відповідно до електричних мереж підключилися додаткові споживачі, що значно збільшило навантаження на загальну мережу. При цьому про модернізацію/вдосконалення обладнання на підстанціях не йдеться. Замовляйте послуги електрика в Рівне на сайті https://remontuem.top.


Для чого потрібний стабілізатор напруги

Наслідки


У результаті, у мешканців у приватних будинках можуть тьмяно горіти лампочки, зростають струми на обмотках складних технічних приладів (холодильників, пральних машин та ін.). Техніка не витримує різких стрибків у великому діапазоні і виходить із ладу. Для захисту від серйозних просадок напруги або, навпаки, різкого стрибка вгору, у вашому будинку/котеджі необхідно встановити спеціальне обладнання, яке вирівнює напругу та робить її стабільним. Нижче буде представлена коротка інформація про те, як підібрати стабілізатор напруги для дому, і що слід врахувати під час вибору. Насамперед, слід зрозуміти причини, через які вам необхідне таке обладнання. Це можуть бути:



  • загальна електромережа у вашій місцевості, до якої підключаються споживачі, стара і не справляється із навантаженнями;

  • у будинку постійно відзначаються стрибки напруги (моргає освітлення, лампи світять то тьмяно, то яскраво тощо);

  • техніка працює погано (чайник повільно гріє воду тощо);


Щоб правильно підібрати стабілізатор, досягти максимально ефективного вирішення проблем і не переплатити, необхідно враховувати велику кількість факторів, тому краще це довірити професіоналу, який має відповідну освіту. Нижче буде представлено коротку інформацію, яка дозволить зрозуміти, як правильно вибрати стабілізатор для дому.


Потужність стабілізатора напруги


Насамперед, фахівець, який підбирає стабілізатор напруги, визначає, що саме буде підключено. Наприклад, це можуть бути:



  • весь котедж/будинок з усіма житловими та підсобними приміщеннями;

  • окреме обладнання (наприклад, встановлене в котельні або кухні);

  • група приладів та ін.


Оскільки перепади напруги часто бувають дуже затяжними, підключення всього об'єкта до стабілізатора є кращим варіантом. Для нормального функціонування електромережі в будинку та залежно від типу мережі вибирається досить потужний трифазний або однофазний стабілізатор (який саме – ми обговоримо трохи згодом).


Природно, що потужність устаткування, що купується, повинна залежати від того, що до нього буде підключатися. Наприклад, для великого котеджу може знадобитися дуже потужне обладнання, якщо ви хочете захистити всі мережі в будинку (починаючи від розеток для ТБ та інтернету, і закінчуючи газовим котлом для опалення). На жаль, не завжди фінансові можливості дають змогу вибрати стабілізатор напруги дуже великої потужності. У цьому випадку, в першу чергу слід захистити критично важливі мережі та найчутливішу техніку, яка коштує дорого. Це насос для подачі води (якщо у вас не централізований водопровід), газовий котел, пральна машина та холодильник. Кожен споживач може самостійно вирішити, що необхідно захистити.


ВАЖЛИВО!


Номінальна (загальна) потужність стабілізатора для будинку не може бути меншою від сумарної потужності всіх електроприладів, які до нього підключатимуться і вимагають захисту від стрибків напруги. Якщо виникнуть навантаження, стабілізатор просто «не потягне», а гіршому разі вийде з ладу без можливості заміни за гарантією, т.к. буде порушено експлуатаційні умови. Тобто ви просто втратите гроші і не досягнете усунення проблеми.


Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!