Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Уродженка Житомирщини потрапила в ТОП-25 найбільш успішних бізнес-леді України.
 
1-03-2010, 11:09  Економіка

Уродженка Житомирщини потрапила в ТОП-25 найбільш успішних бізнес-леді України.

 

Уродженка Житомирщини потрапила в ТОП-25 найбільш успішних бізнес-леді України.

'Уродженка


Їх ділова хватка нічим не поступається чоловічій.

Вони управляють тисячами, мислять мільйонами і при цьому залишаються жінками. Фокус вперше представляє 25 самих успішних бізнес-леді України.

Заміжня жінка сорока п'яти років з двома дітьми. Бізнес або кар'єру починала в 90-і. Сьогодні вона керує великою компанією. У її підпорядкуванні не менше півсотні співробітників. Такою у нашому лістингу постає успішна бізнес-леді України. Цей портрет ми отримали, проаналізувавши бізнес-історії кожної жінки, що потрапила до нашого списку. Всього їх 25.

Звичайно, жінок-керівників набагато більше. За результатами дослідження, проведеного компанією GfK Україна, у нашій країні понад 65 тис. жінок обіймають керівні посади, близько 180 тис. - власники підприємств або приватні підприємці. Але в лістинг потрапили тільки ті, хто займають ключові посади в компаніях - лідерах на ринку. При складанні списку вивчали фінансові показники та частки ринку підприємств за підсумками 2009 року. Не менш важливим фактором було реальне управління компанією, тому в списку Фокусу немає дам, які лише володіють акціями та участі в менеджменті не приймають.

Розподілити учасниць по місцях не намагалися - дуже різним бізнесом вони займаються. І порівнювати, наприклад, продаж золота і виробництво алкоголю Фокус визнав некоректним. Тому на сторінках видання список бізнес-леді наводиться в алфавітному порядку.

Лістинг Фокуса доводить, що в нашій країні практично немає бізнесу, в якому жінка не могла б досягти успіху. Так, фармацевтичними підприємствами керують дві учасниці списку - Людмила Безпалько і Філя Жебровська. На чолі алкогольних компаній стоять три бізнес-леді - Ольга Нечитайло-Ріджок, Людмила Русаліна та Юлія Самойлова. Крім цього, в лістингу є представниці і банківської справи, та медійного бізнесу, і компанії з продажу моторних мастил.

Цікаво, що 17 бізнес-леді очолюють українські компанії. Для 11 з них це власний бізнес. Вісім учасниць нашого рейтингу стоять на чолі представництв іноземних компаній. Так, Олені Хоменко акціонери одного з найбільших виробників сигарет у світі довірили управління «Філіп Морріс Україна». А Людмила Наконечна керує пивною компанією «САН ІнБев Україна».

При спілкуванні з бізнес-леді Фокус прийшов до висновку, що жінки віддають перевагу централізованій системі управління - вони все тримають під своїм контролем. У виробничих компаніях жінки-керівники особисто перевіряють всі стадії підготовки продукту до виходу в світ, в ритейлі - займаються вибором і закупівлею товарів. Деякі навіть особисто проводять атестацію своїх співробітників. До речі, за підрахунками Фокуса, у підпорядкуванні у 25 бізнес-леді більше 30 тис. чоловік.

Незважаючи на часті відрядження, конференції і наради, учасниці лістингу пам'ятають про особисте. Практично всі бізнес-леді України заміжні, і в цілому вони виховують 44 дитини. Самою багатодітною бізнес-леді (п'ять дочок) виявилася президент групи компаній «Петрус» Людмила Русаліна. По одній дитині виховують 12 жінок рейтингу.

Безумовно, деякі учасниці вже знайомі читачам по попередніх рейтингах Фокуса, наприклад, «100 найвпливовіших жінок України». Але їх небагато. Адже у цьому матеріалі мова йде не про політику, а про бізнес і ролі жінки в ньому. До того ж Фокус традиційно на сторінках видання відкриває нові обличчя. На цей раз це ті, хто надав українській економіці жіночності.

За матерыалами "Фокус".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!