Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирі будуватимуть заводи і створюватимуть робочі місця?
 
5-03-2010, 16:30  Економіка

В Житомирі будуватимуть заводи і створюватимуть робочі місця?

 
В Житомирі будуватимуть заводи і створюватимуть робочі місця?


Багато світових компанії готуються переносити виробництво з Китаю до України

Багато світових компанії готуються переносити виробництво з Китаю та інших країн Азії в Україну. Про це розповів гендиректор ТОВ "Філіпс Україна" Маартен Дюрвіль.

За його словами, головна причина, через яку Україну почали розглядати як конкурента азіатського регіону - подорожчання виробництва в Азії. Цьому, зокрема, сприяла значна девальвація гривні по відношенню до основних світових валют, яка зробила експортне виробництво в Україні більш вигідним, ніж у багатьох інших країнах.

"Багато компаній в даний момент шукають альтернативу виробництва в Азії. Китай - це основний виробник в даний момент. Але вони потроху втрачають основну перевагу - їх виробництво стає все більш і більш дорогим. Я знаю, багато компаній розглядають, де побудувати завод чи фабрику, або де місцеві компанії можуть виробляти такий самий продукт, забезпечити послугу, як і в інших звичних місцях. Ці компанії дивляться на Україну. Україна - це гарне місце розташування, добре освічена робоча сила, яка має всі складові для того, щоб зробити хорошу роботу. Тобто ми можемо тут створити більше заводів, більше місцевих виробників, і робити виробництво на експорт ", - сказав Моріс.
В Житомирі будуватимуть заводи і створюватимуть робочі місця?


У той же час, він відзначив, що головною перешкодою, яка заважає іноземним компаніям заходити в Україну зі стратегічними інвестиціями, є затримки з відшкодуванням податку на додану вартість. "Повернення ПДВ є великим питанням, від відповіді на яке залежить, чи будуть іноземні компанії більше інвестувати в Україну, чи ні", - резюмував Дюрвіль.
За матеріалами РБК-Україна

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!