Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Семінари від Володарсько–Волинської МДПІ
 
7-04-2010, 17:16  Економіка

Семінари від Володарсько–Волинської МДПІ

 
'Семінари

У семінарі взяли участь начальник відділу оподаткування фізичних осіб Боровська Р.С., завідувач сектору МРР та ЗГ Горбачевська П.П., спеціалісти фондів соціального страхування. На семінар запрошено голову селищної ради Онофріюк В.Г., яка звернулася до підприємців активно брати участь у соціально-економічному та культурному розвитку району. „Щоб навести порядок не тільки в районі, а і в країні – кожен повинен почати з себе, будучи законопослушним громадянином та небайдужим до того, що відбувається навколо,”- сказала вона.
„Відомо, що підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку, але ніхто не знімає з Вас відповідальності перед законодавством”- сказала Боровська Р.С. Питанню щодо звітності та документального оформлення операцій суб’єктами підприємницької діяльності-фізичними особами при закупці та реалізації товарів (робіт, послуг) вона відвела чимало часу і відповідно до законодавчої та нормативно-правової бази довела вимоги, які ставляться перед платниками податків щодо ведення книги обліку доходів і витрат, оформлення належним чином актів закупівлі товарів , які придбані у населення, або приватних господарствах громадян. Відповідно до пункту 2 листа ДПА України від 05.11.97 № 17-0117/10-8886 „Про порядок ведення книги ф. N 10" у Книзі обліку доходів і витрат графи 4,5 та 6, заповнюються підприємцем безпосередньо на місці реалізації після кожного факту продажу. Наприкінці робочого дня підбиваються підсумки всіх сум, отриманих за реалізований товар, і виводиться денна сума валового доходу.
Враховуючи вищевикладене СГ - фізичні особи, що обрали спрощену систему оподаткування, зобов'язані здійснювати записи до книги обліку доходів і витрат після кожної реалізації.
Увагу підприємців зосереджено на вимогах, в законодавчому порядку , при здійсненні розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі та розрахункових документах, які вони зобов’язані видавати особі, яка отримує чи повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї. На вимогу Постанови 833 (п.17) забороняється продаж товарів, що не мають відповідного маркування, належного товарного вигляду, на яких строк придатності не зазначено або зазначено з порушенням вимог нормативних документів, строк придатності яких минув, а також тих, що надійшли без документів, передбачених законодавством, зокрема які засвідчують їх якість та безпеку.
У ході проведеного заходу розглянуто питання щодо декларування громадянами доходів, які мають бути задекларовані по 31 березня 2010 року. У підприємців виникли питання про оподаткування рухомого, нерухомого майна, спадщини, чи є у них право на податковий кредит, на навчання , іпотеку та інші питання.
На питання пенсійних відрахувань та фондів соціального страхування відповідали спеціалісти відповідних установ.
Володарсько-Волинська МДПІ
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!