Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Роботодавці України проти підвищення зарплати
 
4-07-2010, 12:59  Економіка

Роботодавці України проти підвищення зарплати

 

Роботодавці України проти підвищення зарплати



Роботодавці України проти підвищення зарплати



За даними Світового банку, на Україні роботодавці повинні віддавати державі у вигляді податків та інших платежів 43,1% від фонду заробітної плати, тоді як у країнах Європи та Центральної Азії розмір відрахувань становить у середньому 23,1%

Федерація роботодавців України (ФРУ) і спільний представницький орган (СПО) роботодавців на національному рівні не підтримують пропозиції профспілок щодо збільшення темпів зростання заробітної плати, який перевищує темпи приросту продуктивності праці і ВВП. Про це йде мова в листі голови СПО Олексія Мірошниченка до міністра праці та соціальної політики Василя Надраги.

Як сказано в листі, світовий економічний досвід довів, що зростання заробітної плати в економіці країни повинен супроводжуватися відповідним зростанням продуктивності праці. На Україні такої тенденції не спостерігається. Починаючи з 2001 року, темпи зростання реальної заробітної плати в країні виявляються значно вищими за темпи приросту продуктивності праці.

«Зокрема, за 2000-2009 рр.. середньорічні темпи приросту реальної заробітної плати становили 19,2%, а темпи приросту продуктивності праці - 7,2%, тобто в 2,7 рази нижче », - наголошується в листі.

На кінець 2009 року Україна за часткою оплати праці у ВВП перевищила середній показник Євросоюзу (49,1% проти 48,8% відповідно). У Польщі рівень витрат на оплату праці складає 37,1% ВВП, в Болгарії - 36,2% ВВП.

За даними Міжнародної організації праці (МОП), протягом останніх декількох років темпи зростання зарплат на Україні були одними з найвищих у світі.

У листі також підкреслюється, що в умовах економічної кризи не обґрунтоване зростання заробітної плати призведе до вимивання у підприємств коштів, необхідних для модернізації та технічного переоснащення.

Нагадаємо, в 2009 році частка зарплат досягла 54% ВВП.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!