Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українців можуть порадувати зниженням тарифів на ЖКП
 
2-08-2010, 14:30  Економіка

Українців можуть порадувати зниженням тарифів на ЖКП

 
Населення України може розраховувати на зниження тарифів на «комуналку». Про це в інтерв'ю «Сегодня» повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

Українців можуть порадувати зниженням тарифів на ЖКП



«Так, безсумнівно, якщо ми зменшимо закупівлю імпортного газу. Або як мінімум вона не буде підвищуватися », - сказав Бойко.


За словами Бойка, зараз Україна виходить за цінами на російський рівень, отримує тарифи, які діють у Росії.

«У нас поки в середньому 580 грн за 1000 куб. м, у них - 870, причому їх уряд збирається підняти ціну газу для населення до 1600 грн. Але Кабмін передбачив чіткий та простий механізм компенсації цього підвищення тим людям, хто не може платити, про це багато сказано. Нагадаю: для працездатних витрати на житлокомпослуги не повинні перевищувати 15% доходів, для пенсіонерів - 10% », - розповів він.

За словами міністра, собівартість вітчизняного газу дуже усереднено відповідає собівартості російського газу.

0



«Це близько 50 доларів за 1000 куб. м, в залежності від того, де видобувається газ - на суші чи на морі (до подорожчання газ населенню продавався за 72,5 долара за 1000 куб. м, а з 1 серпня - по 109 доларів. - Ред.). Але це без урахування капіталовкладень, витрат на геологорозвідку і будівництво нових свердловин. Щоб видобуток нашого газу не падав, а навпаки, зростав, «Нафтогазу» зараз необхідно на ці цілі дуже багато вкладати грошей. Додаткові кошти, взяті у населення шляхом зростання тарифів, будуть використані виключно на це. Інакше скоро ми отримаємо зниження видобутку, будемо змушені купувати ще більше газу в Росії і знову підвищувати ціну для народу », - відзначив Бойко

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!