Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирян знову чекає подорожчання горілки
 
30-08-2010, 23:27  Економіка

Житомирян знову чекає подорожчання горілки

 
З 1 вересня держконцерн "Укрспирт" збільшить вартість спирту, повідомив глава концерну Ігор Сухоносов. Це буде вже третє і найзначніше зростання ціни з початку року - на 29,6%, з 81 грн / дал до 105 грн / дал.

'Житомирян



За словами Сухоносова, необхідність підвищення вартості спирту викликана подорожчанням сировини та енергоносіїв. "У собівартості спирту енергетична і сировинна складові займають 92%, а 8% - це транспортні витрати і заробітна плата. Рентабельність заводів при цьому - 5-7%", - сказав він, пише видання "Коммерсант-Україна".

У липні-серпні ціна зернових піднялася більш ніж на 20%, а природний газ для промисловості з 1 серпня подорожчав на 9,8%.

Незважаючи на це, виробники вважають підвищення цін на спирт необґрунтованим, звинувачуючи "Укрспирт" у монополізмі і вимагаючи поліпшення якості продукції. "Якість спирту не змінюється, ніхто не проводить модернізацію", - сказав один з учасників горілчаного ринку. Ігор Сухоносов відзначає, що спирт відповідає держстандарту, тому є якісним.

Учасники ринку констатують, що підвищення ціни на спирт призведе до незначного подорожчання горілки. За підрахунками генерального директора компанії "Національні алкогольні традиції" Романа Вашколупа, вартість пляшки горілки ємністю 0,5 л збільшиться в роздробі на 2 гривні, а на думку керівника департаменту маркетингу компанії "Алеф-Віналь" Анатолія Когана - на 3 гривні.

Втім, підвищення цін на горілку буде більш значним через перегляд ставки акцизу.
За матеріалами: Сьогодні

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!