Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » ООН попереджає, що в майбутньому ціни будуть ще більш нестабільними
 
24-09-2010, 23:29  Економіка

ООН попереджає, що в майбутньому ціни будуть ще більш нестабільними

 
ООН не називає нинішню ситуацію "продовольчою кризою", але шукає способи відновити стабільність на ринку.

ООН попереджає, що в майбутньому ціни будуть ще більш нестабільними



Сьогодні в Римі відкрилося позачергове засідання Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), скликане через стрибок цін на продовольство у світі і викликаними цим побоюваннями.

Серед учасників засідання - російські чиновники, відповідальні за ринок зерна. У серпні Москва заборонила експорт зернових через втрати значної частини врожаю внаслідок посухи.

Іншими чинниками, які привели до стрибка цін на зернові, стали повені в Пакистані і Китаї.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) навмисно не називає це засідання кризовим самітом, щоб заспокоїти міжнародні ринки, схвильовані забороною на російський зерновий експорт - говорить кореспондент Бі-бі-сі Девід Лойн.

Організація підкреслила, що нинішня ситуація сильно відрізняється від продовольчої кризи "два роки тому. Сформовані ціни на продовольство нижче, а рівні виробництва вище і запаси продовольства більше, ніж у період 2007-2008 рр..

Однак експерти, що зібралися в Римі, спробують знайти способи відновити стабільність на ринку продовольства і відвернути ще один стрибок цін на зразок того, який викликав харчові бунти в різних частинах світу два роки тому.

Організація попередила, що в майбутньому ціни будуть ще більш нестабільними. FAO рекомендує урядам розглянути можливість більшого регулювання на ринках продуктів і створювати запаси продовольства.

Зростання цін на продукти відчутно в країнах з низьким рівнем доходів населення, де витрати на харчування становлять більш частину сімейного бюджету.

Як писав finance.tochka.net, "Велика вісімка" знайшла в торгівлі вихід з кризи.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!