Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирським підприємцям Кабмін піде на поступки?
 
10-11-2010, 10:32  Економіка

Житомирським підприємцям Кабмін піде на поступки?

 
У п'ятницю, 5 листопада, під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова пройшла нарада Кабінету міністрів Україні, на якому обговорювалися компроміси, на які готова піти уряд при підготовці остаточного варіанту Податкового кодексу. Як повідомляється, можливі поступки вже попередньо обговорювалися з МВФ.

Житомирським підприємцям Кабмін піде на поступки?



За даними «Дзеркала тижня», податок на прибуток через чотири роки повинен скласти 16%. Однак у наступному році він складе цілих 23%, замість 19%, які зазначені в проекті Податкового кодексу.

Крім того, уряд вирішив за допомогою єдиного податку привчити дрібний бізнес до використання касових апаратів. Так, без касового апарату річний оборот, при якому допускається спрощене оподаткування буде обмежений 300 тисячами гривень на рік. Однак у випадку встановлення касового апарату планка застосування єдиного податку буде підвищена до 600 тисяч гривень. При цьому сам апарат підприємцям буде поставлятися за рахунок держави.

Також влада готова відмовитися від такої міри, як різна ставка єдиного податку в залежності від місця реєстрації бізнесу. Нагадаємо, у проекті Податкового кодексу існує норма, згідно з якою для підприємства, зареєстрованого в одному регіоні, а працючого в іншому - ставка єдиного податку становить 1 тисячу 500 гривень. Уряд погодиться встановити загальну ставку єдиного податку по всій країні, яка становитиме 600 гривень на місяць.

У ряді поступок також можна назвати збільшення перехідного періоду для окремих суб'єктів господарювання (водіїв, оформлених як платники єдиного податку), на яких за новим кодексом більше не поширюється спрощена система оподаткування. Перехідний термін складе 24 місяці замість запланованих раніше 12.

Нагадаємо, Рада прийняла в першому читанні Податковий кодекс 7 жовтня. Очікувалося, що парламент приступить до його розгляду у другому читанні після 4 листопада.

Варто відзначити також, що через неприйняття Податкового кодексу відкладається розгляд проекту державного бюджету на 2011 рік. Так, раніше президент Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров висловлювалися за прийняття держбюджету-2011 на основі нового Податкового кодексу. Пізніше з цієї причини спікер Володимир Литвин повернув Кабінету міністрів проект держбюджету.
За матеріалами: glavnoe

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!