Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Борг Житомирської області за газ зріс до 144 мільйонів
 
25-11-2010, 08:11  Економіка

Борг Житомирської області за газ зріс до 144 мільйонів

 
23 листопада до Житомира приїхав заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства України Віталій Шаповаленко.

0



Він і перший заступник губернатора Микола Олещенко провели нараду з питання боргу Житомирської області за спожитий газ.

Відзначимо, що область має найнижчі показники розрахунків серед інших областей країни. Лідером-боржником є місто Житомир - 101 млн. грн, що становить 2 / 3 всього боргу. Також звернемо увагу, що за словами Миколи Миколайовича, місто Житомир і Малин не мають лімітів на постачання газу.

Як повідомив пан Олещенко, нова влада прийняла борги в сумі 172 млн. грн. Також було відзначено, що 72 млн. грн. (це різниця в тарифі), борги Міністерства оборони, Міністерства освіти і науки відшкодовує держава.

Станом на 19 листопада борг Житомирській області становить 144,2 млн. грн, рівень розрахунків 46%. Зазначимо, що такий борг мала вся Україна в 2001 році. Борг населення становить 54 млн. грн.

На нараді було зазначено, що серед неплатників є прізвища відомих людей, яких знають в області. Тому Микола Олещенко зазначив, що ведеться претензійна робота.

Серед причин виникнення такої ситуації були вказані наступні: неідеальна тарифна політика, застаріле обладнання, низький рівень оплати населення за послуги.

Микола Олещенко підкреслив, що вихід із ситуації він бачить в енергозберігаючих технологіях.

- Дане питання має бути врегульоване вже сьогодні, - сказав голова правління ЗАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко. Він зазначив, якщо не буде лімітів, то газ відключать. Але на цьому тижні цього поки не відбудеться.

- Якщо не буде корінних змін, то це питання буде розглядатися на вищому рівні, - зазначив Віталій Шаповаленко.

Серед боргів за газ існують і борг із виплати заробітної плати працівникам комунальної сфери, що становить 2,6 млн. грн.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!