Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Європейці виділять черговий кредит для розширення траси Житомир - Київ
 
25-11-2010, 08:15  Економіка

Європейці виділять черговий кредит для розширення траси Житомир - Київ

 
Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку схвалила надання Україні кредиту в розмірі 450 млн. євро на облаштування автодорожніх під'їздів до столиці та завершення реконструкції автодороги M-06 Київ-Чоп.

Європейці виділять черговий кредит для розширення траси Житомир - Київ



Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна»

Підписання відповідного договору заплановано на 26 листопада.

Нагадаємо, що загальна вартість робіт над проектом було оцінено в 1,15 млрд. євро, і, крім ЄБРР, кредит на таку ж суму повинен надати Європейський інвестиційний банк.

Згідно з проектом, позичальником виступає держава Україна, одержувачем коштів - Державна служба автомобільних доріг («Укравтодор»).

Кредит передбачено виділяти двома траншами: перший - на реконструкцію автодоріг М-06 і М-07 (Київ - Ковель - Ягодин), другий - М-01 (Київ - Чернігів - Нові Яриловичі), М-05 (Київ - Одеса), Н -01 (Київ - Знам'янка), Р-02 (Київ - Іванків - Овруч) та розширення 24 км Житомирської окружний на M-06 з одного до двох смуг.

Раніше в представництві ЄБРР в Києві відзначали, що в разі успішного просування проекту кошти першого траншу можуть надійти ще у цьому році.

До цього ЄБРР вже надав Україні три кредитb на реконструкцію автодороги M-06 від Чопа до Києва 824 км завдовжки: угоди про перші дві позики на суму 175 млн. євро були підписані в 2000 і 2005 роках, за третьою - на суму 200 млн. євро - у грудні 2006 року. Зараз тривають роботи на ділянках від Бродів до Рівного, на Рівненській окружний, від Рівного до Житомира, а також на розв'язках M-06 з Житомирської окружної. Роботи з реконструкції ділянки від Житомира до Києва 128 км довжиною ще не виконувалися.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором України. За даними на 1 січня 2010, він узяв зобов'язання щодо надання інвестицій на суму 4,8 млрд. євро в рамках 194 проектів. Крім того, банк заявив, що і в цьому році має намір інвестувати в Україні стільки ж, як у минулому році (1,1 млрд. євро).

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!