Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » З 1 січня Україну заллють «шмурдяком» з Європи
 
15-12-2010, 00:25  Економіка

З 1 січня Україну заллють «шмурдяком» з Європи

 
З 1 січня 2011 року Україна обнуляє імпортне мито на алкогольну продукцію, зокрема вино. Це одне з відстрочених зобов'язань, які взяла на себе країна при вступі до СОТ у 2008 році.

З 1 січня Україну заллють «шмурдяком» з Європи



Наслідком обнулення мита може стати масове - через зняття обмежень - ввезення імпортних вин, переважно низько цінового сегмента - через низьку купівельну спроможність населення.

Експерти припускають, що ринок заполонять дешеві іспанські, італійські та інші європейські вина. Чи збережуть позиції молдавські вина, буде залежати від того, як виробники відреагують на зміну ринкової кон'юнктури. При цьому навіть у цій категорії українського продукту буде складно конкурувати з імпортним аналогом - ціни на порівнянні категорії вин з України та інших виноробних країн (Франція, Чилі, Іспанія) відрізняються не на користь українського продукту.

Обнулення мит на алкоголь і спирти несе в собі й позитивні наслідки для лікеро-горілчаної промисловості, в частині можливості безмитних поставок спирту. Так, більша доступність і диверсифікація поставок спиртів на руку виробникам горілки. Зараз мито на імпортний спирт становить 10% з 1 літра 100% спирту, проте його скасування дозволить замінювати традиційний зерновий спирт українського виробництва імпортним аналогом з тростини.

За матеріалами «Дело»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!