Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирянам повернуть штрафи за несвоєчасну оплату комунальних послуг?
 
17-12-2010, 23:28  Економіка

Житомирянам повернуть штрафи за несвоєчасну оплату комунальних послуг?

 
У Верховній Раді збираються розглянути законопроект про повернення пені за борги по комунальним послугам.
Така практика вже використовувалася в нашій країні, але в 1996 році її скасували через затримки виплат зарплат, пенсій і стипендій.

Житомирянам повернуть штрафи за несвоєчасну оплату комунальних послуг?



Поки в Раді б'ються і обговорюють більш насущні проблеми, розгляд законопроекту відкладено. Але коли його приймуть, то з комунальних боржників почнуть знімати 0,1% від суми боргу за кожний день затримки платежів. Це буде стосуватися лише тих боргів, які виникнуть після прийняття законопроекту.
Екс-міністр ЖКГ Юрій Хіврич вважає ідею вдалою, він говорить, що це не відіб'ється на малозабезпечених верствах населення (так як вони отримують свої субсидії і платять вчасно), але допоможе скоротити борги за комунальні послуги, яких вже більше 10,5 мільярдів доларів.

У цілому нововведення націлене не на малозабезпечених людей. Багаті квартировласники теж не платять по рахунках в термін, і таким чином «економлять на виплаті».
Однак є й противники цієї ідеї. Їхні аргументи такі: не вводити законопроект до тих пір, поки не розберуться з боргами із зарплат (понад 1,5 мільярда гривень); також вони пропонують дочекатися нового Житлового кодексу і обмежити розмір відсотка (до 0,05%) і самої пені, яка не повинна перевищувати 100% від суми боргу. Адже в такому разі сума боргу може зрости до захмарних розмірів.
За матеріалами reporter.zt.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!