Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Обов'язковий соціальний внесок для платників єдиного податку збільшиться
 
29-12-2010, 00:17  Економіка

Обов'язковий соціальний внесок для платників єдиного податку збільшиться

 
З 1 січня 2011 року зміниться система і механізм сплати соціальних внесків. Замість зборів в чотири соціальні фонду будуть сплачувати єдиний соціальний збір. Його в тому числі будуть сплачувати фізособи-платники єдиного податку.

Обов'язковий соціальний внесок для платників єдиного податку збільшиться



Діють чотири страхових фонди. З цих фондів виплачуються пенсії та допомоги по безробіттю, оплачуються лікарняні, виробляються страхові виплати у разі професійного захворювання або травматизму на виробництві, фінансуються профілактичні заходи щодо попередження страхових випадків, пише "Дело".

Що змінюється в законодавстві

З Нового року замість окремих зборів у ці фонди вводиться консолідований страховий внесок у систему загальнообов'язкового державного соціального страхування - Єдиний соціальний збір (набирає чинності Закон України № 2464 - VI від 08 липня 2010 року "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування "). Адміністратором цього збору був призначений Пенсійний фонд. Терміни сплати - такі ж, як для внесків до Пенсійного фонду (до 20 числа місяця, наступного за звітним). Однак, якщо раніше платник у всі соцфонди платив внески від виплаченої зарплати, з Нового року він повинен їх сплачувати від нарахованої зарплати (починаючи з січневої, в січні з грудневої зарплати внески відраховуються за старою системою).

Розподіляти кошти по фондах буде держказначейство (відповідно до пропорцій, які встановлюються законодавством).

Що це означає для роботодавця

Для роботодавця на загальній системі оподаткування це означає: більше не буде необхідності вести облік по кожному з зборів окремо, зменшиться кількість документів, які потрібно подавати контролюючим органам і кількість перевірок, знизяться витрати на адміністрування.

Приватні підприємці на спрощеній системі оподаткування, на найнятих працівників платили соціальні внески як і ті роботодавці, які перебувають на загальній системі оподаткування. За себе та членів своїх сімей, які беруть участь у підприємницькій діяльності, до 31 грудня вони мають платити лише внесок до Пенсійного фонду (не менш 33,2% мінімальної зарплати), а з 1 січня - єдиний соціальний внесок - 34,7;% доходу (ці кошти підуть на пенсійне страхування і страхування на випадок безробіття), а також за бажанням до фондів соцстраху та від нещасного випадку на виробництві.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!