Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Виплати при народженні дитини будуть ще більше
 
29-12-2010, 09:29  Економіка

Виплати при народженні дитини будуть ще більше

 
Віктор Янукович подав оновлений законопроект № 7521, що збільшує виплати при народженні дитини проти закладених у держбюджеті на 2011 рік.

0



На його думку, це повинно підвищити народжуваність, а значить поліпшити демографічну ситуацію в країні, адже не секрет, що з кожним роком українців стає все менше, повідомляє «Сьогодні».

Суть документа в тому, що за першого малюка будуть платити не 12 240 грн, як зараз, і не 22 прожиткових мінімуми для дітей до 6 років (з 1.1.11 р. - це 17 952 грн, далі через зростання прожиткового мінімуму протягом року сума поступово збільшиться до 19 140 грн), як закладено в держбюджеті на 2011 рік, а 30 прожиткових мінімумів. Але ці гроші видадуть не протягом одного року, як пропонується в бюджеті, а за два.

Як роз'яснила нардеп Ірина Горіна (ПР), якщо законопроект президента візьмуть, а це може статися не раніше січня, тому що Рада цього року збиратися на сесію вже не буде, то це вимагатиме змін до бюджету.

«Їх внесуть заднім числом, як це було, наприклад, в нинішньому році, коли підвищували пенсії, закон це дозволяє, - роз'яснила Горіна. - Що стосується двократного збільшення термінів виплат допомоги, то це, з нашої точки зору, теж правильно. По-перше, тому що, наприклад, при народженні першої дитини батьки відразу отримають 10 прожиткових мінімумів (на 1 січня це 8160 грн, і ця сума постійно буде рости зі збільшенням прожиткового мінімуму), це більше, ніж нинішні 4800 грн. По-друге, вони щомісяця, поки дитині не виповниться 2 роки, будуть отримувати допомогу від держави і витрачати її на дитину, а не на щось ще. Не секрет, що і зараз є випадки, коли горе-батьки, отримавши "дитячі гроші", просто їх пропивають. А коли ця сума зросте в 1,5 рази, а терміни виплат залишаться колишніми, спокуса зросте ».

Нагадаємо, 28 грудня Президент України Віктор Янукович підписав закон про державний бюджет на 2011 рік.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!