Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У новому році вартість пшениці продовжує рости
 
4-01-2011, 22:52  Економіка

У новому році вартість пшениці продовжує рости

 
Світовий зерновий ринок знову охоплений хвилюванням через побоювання неврожаю в одній з країн-виробників, що відбилося на ціні не в кращу сторону.


0



За даними агентства "Financial Times", урожай пшениці Австралії знову знаходиться у владі природи, і це позначається на стані цін на світовому ринку зерна. Чергова повінь в Австралії сколихнула трейдерів на світових біржах. Через побоювання повторення історії з браком пшениці 2010 року вартість пшениці знову піднялася. Сьогодні на товарних біржах США ціни на пшеницю зросли на 1,6%, досягнувши нової рекордної позначки за останні 5 місяців, повідомляє ІА «Казах-Зерно».

Аналітики пророкують жорсткість конкуренції через найближчі поставки пшениці. На торгах у Чикаго 3 грудня березневий ф'ючерс на пшеницю досяг відмітки в 8,075 долара за бушель, що є найвищим показником із серпня минулого року.

На думку аналітиків Goldman Sachs, ціни на зернових ринках визначаються більшою мірою фундаментальними факторами. При цьому попит буде перевищувати пропозицію, а запасів не буде вистачати для інтервенцій. Головним драйвером цін на сільгоспсировину в майбутньому році буде знову-таки Китай. Разом зі зростанням добробуту ця країна збільшує виробництво м'яса, тому є найбільшим імпортером кормів. На КНР вже припадає чверть світового імпорту кукурудзи, дві третини імпорту сої, і, як передбачається, ця тенденція збережеться.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!