Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Бюджет Житомира: «статті на харчування у лікарнях - це копійки»
 
5-01-2011, 20:56  Економіка

Бюджет Житомира: «статті на харчування у лікарнях - це копійки»

 
Фінансування соціальних статей бюджету Житомира викликало невдоволення у депутатів Житомирської міськради під час обговорення, однак більшістю голосів він був прийнятий на сесії наприкінці грудня.

Бюджет Житомира: «статті на харчування у лікарнях - це копійки»



Незважаючи на оптимізм влади (вперше в новий рік входимо з бюджетом), реальне фінансування соціальних галузей викликає у депутатів критику.

Мер Житомира Володимир Дебой висловив свою думку з цього приводу:

- Бюджет ніколи не може бути досконалим ... Людська природа: скільки б не давали, все буде мало. Це я говорю зараз відповідально з тієї причини, що ... звучало з вуст депутатів-начальників підприємств, бізнес-підприємств (вони комунальні, а займаються бізнесом): а скільки нам дали? (Рядок у бюджеті) Так я кажу, це вам не дали, це гроші на замовлення, яке ваше підприємство може виконати ...

Боляче дивитися на статті на харчування у лікарнях - це копійки. Біль викликає стаття щодо забезпечення медикаментами. Але потрібно говорити прямо, що це повноваження, які делеговані державою, і в даному випадку місцева рада виступає посередником між державою і громадянами, які мають потребу в цих послугах через державні установи: лікарні, школи, дитячі сади. На жаль, відповідальність за це лягає на органи місцевої влади. Ми будемо шукати резерви коштів, в першу чергу за рахунок перевиконання власного бюджету, надходжень до місцевого бюджету для того, щоб наповнити практично «нульові» статті бюджету.
Бюджет Житомира на 2011 рік в абсолютних цифрах менше торішнього - 663 370 000 в 2010 і 653 500 000 план на 2011 рік.

Житомирський губернатор Сергій Рижук, на сесії міськради 29 грудня зізнався, що «це не бюджет, це контрольні цифри, спущені, які ви узаконюєте. Можна навіть назвати його нікчемним бюджетом, тому що там бюджету розвитку немає насправді ... Але краще буде з таким нікчемним бюджетом, ніж прийняти таке нікчемне рішення. Тобто взагалі не прийняти рішення про бюджет .... »

До речі, коли Житомир у травні минулого року брав бюджет на 2010 рік, мер Житомира Віра Шелудченко назвала його «міною, яка обов'язково вибухне».

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!