Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Держбюджет-2011 спровокує масове безробіття в Україні
 
13-01-2011, 10:14  Економіка

Держбюджет-2011 спровокує масове безробіття в Україні

 
Нормативи з фінансування місцевих бюджетів, закладені в проекті державного бюджету на 2011 рік, приведуть до скорочення чисельності працівників бюджетної сфери на 25%.

'Держбюджет-2011



«Такого поганого бюджету ще не було ... Для нас страшна норма - дефіцит близько 19 млрд грн ресурсів на виконання делегованих повноважень. Це - скорочення тих, хто сьогодні працює в бюджетній сфері і фінансується з місцевих бюджетів на 25% », - цитує« Інтерфакс-Україна »заяву виконавчого директора Асоціації міст України Мирослава Пітцика.

За його словами, це торкнеться в першу чергу лікарів, вчителів, працівників сфери культури, спорту, а також працівників апаратів місцевих рад. «Тобто це зачепить за живе той прошарок населення, який працює на наше майбутнє, наше здоров'я», - підкреслив виконавчий директор Асоціації.

За словами Пітцика, зростання місцевих бюджетів порівняно з 2009 роком становить 0,05%. У той же час, відповідно до закону про держбюджет-2011 передбачено підвищення заробітної плати на 15,3%, а також інфляція в розмірі 8,9%. «Тобто, якщо врахувати всі ці показники, то ми виходимо на цифру рівно 25% (скорочення фінансування заробітних плат працівників бюджетної сфери - ред.)», - зазначив він.

За словами виконавчого директора Асоціації, в той же час, збільшення державного бюджету заплановано на 15,8%, при цьому, збільшення фінансування Державного управління справами заплановано на 42%, Генеральної прокуратури - на 80%, Міністерства вугільної промисловості-на 435%, Міністерства агропромисловості - на 74%.

«Якби політики, які сьогодні приймають місцеві бюджети, пояснили, чому вони приймають показники зі зростанням по іншим державним розпорядникам, то, може бути, ми спокійніше це сприйняли. Однак, такого пояснення поки що немає », - підкреслив Пітцик.

Він закликав секретарів місцевих рад, які мають доступ до найближчого оточення президента України Віктора Януковича, попросити донести позицію Асоціації міст України до глави держави. «Тільки президент в даному випадку може змінити ситуацію. Тому що всі наші наміри, які доходять до прем'єр-міністра, на жаль, сьогодні, зазнали фіаско », - заявив Пітцик.

За матеріалами VVnews

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!