Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У тебе, є золота монетка на "чорний день"?
 
25-02-2011, 12:55  Економіка

У тебе, є золота монетка на "чорний день"?

 
Крім міжнародних інвесторів, активно золото почали скуповувати і самі жителі арабських країн. Політичні події змусили жителів арабських країн засумніватися в надійності їх валют

У тебе, є золота монетка на "чорний день"?



З початку лютого ціна на золото на світовому ринку зросла майже на 6%. І це лише за місяць. На даний момент ціна на золото на світовому ринку вже більше 1400 доларів за тройську унцію (358 грн за 1 грам). У зв'язку зі зростанням цін на золото на світовому ринку, банки теж підняли ціни на золото. На початок лютого 2011 середні ціни на продаж готівкового золота в банках були на рівні 350 грн, а на поточний момент вже 370 грн. Про це ЛІГА.Фінанси розповів Олександр Охріменко голова наглядової ради банку "Центр".

"З урахуванням очікуваного зростання, цін на світовому ринку, швидше за все середня ціна на золото буде вище 380 грн.", - прогнозує банкір.

На його думку, це зростання цін на золото зумовлене подіями в арабських країнах. "Революційні події в Тунісі та Єгипті, а особливо останні виступ повсталих у Лівії, привів до того, що інвестори почали масово вилучати свої активи з арабських країн, навіть з тих країн, де немає хвилювань. Позначається ефект паніки, коли інвестори бояться, що заворушення перекинуться на нові арабські країни. У результаті, відбувається масовий розпродаж цінних бумах арабських компаній або компаній пов'язаних з арабськими країнами ", - розповідає О. Охрименко.

Крім того, як зазначає голова наглядової ради банку, інвестори почали з більшою небезпекою відноситься взагалі до фондового ринку. Так як хвилювання в арабських країнах спровокували зростання цін на нафту, а це однозначно призведе до зростання витрат і зменшення прибутку великих транспортних і енергетичних компаній.

"У результаті цей розпродаж ризикових або близько ризикових активів призвів до того, що у інвесторів скупчилася велика сума вільних грошей. Частина цих грошей пішла на ринок товарних ф'ючерсів, але більша частина була витрачена на купівлю золота, як консервативного об'єкта інвестування. У результаті, попит на золото виявився завищеним. Так що зростання цін на цей метал не можна було уникнути ", - пояснює О. Охріменко.

Також, банкір відзначив, що крім міжнародних інвесторів, активно золото почали скуповувати і самі жителі арабських країн. "Політичні події змусили жителів арабських країн засумніватися в надійності їхніх валют. Тому викуп золота ними сприймається, як надійне вкладення грошей в епоху революційних подій. У цьому вони абсолютно праві. Так як революції і Тунісі і Єгипет істотно підкосили їх національні валюти і тепер треба час , щоб все заспокоїлося і повернулося до колишнього рівня ", - підкреслює О. Охрименко.

Виникає питання, що буде, коли революційні події в арабських країнах підуть на спад? "Швидше за все попит на золото теж знизиться. Багато інвесторів купують золото тільки як об'єкт інвестицій на час кризи. В умовах стабільної ситуації вигідніше вкладати гроші в цінні папери, ніж золото. Якщо це станеться, то швидше за все ціна на золото повернеться до відмітки 1200 дол за тройську унцію (308 грн за 1 грам). Хоча останні події в Лівії, показали, що втрата інтересу до золота буде не скоро. Революція в арабських країнах тільки набирає обертів ", - резюмував О. Охрименко.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!