Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » НА РИНОК НЕРУХОМОСТІ ПОВЕРТАЄТЬСЯ ПОПИТ
 
2-03-2011, 23:03  Економіка

НА РИНОК НЕРУХОМОСТІ ПОВЕРТАЄТЬСЯ ПОПИТ

 
У сегменті корпоративного кредитування в четвертому кварталі минулого року продовжилося помірне зростання попиту на кредитні ресурси. Збільшення попиту бізнесу на кредитні ресурси відзначили 45% банків-респондентів, які брали участь у традиційному опитуванні Нацбанку.

'НА



У дослідженні «Стан та прогноз параметрів кредитного ринку» зазначається, що основний попит корпоративного бізнесу пред'являється на позики в національній валюті. Аналітики НБ РК пояснюють цей пріоритет небажанням клієнтів банків збільшувати свій валютний ризик, а також жорсткістю умов банків при кредитуванні в іноземній валюті через підвищення вимог регулятора. Як наголошується в січневому обстеженні Нацбанку, у першому кварталі року 79% банків-респондентів мають намір проводити колишню кредитну політику, 12% планують посилити політику і тільки 9% припускають її незначне пом'якшення.

У сегменті роздрібного кредитування тенденція зростання попиту збереглася, хоча темпи трохи знизилися. У минулому кварталі близько 30% банків-респондентів відзначили зростання попиту на іпотеку і 43% заявили про збільшення попиту на споживчі позики. Але при цьому переважна більшість банків припускає в поточному кварталі зберегти колишню кредитна обачну політику.

Банки також прогнозують повільне відновлення ринку нерухомості, пов'язуючи його зі стабільністю основних індикаторів економічного зростання. За оцінками фінансистів, на реалізацію відкладеного попиту населення будуть впливати подальша стабілізація рівня цін на сировинні товари, зростання рівня доходів, збільшення кількості гравців на іпотечному ринку. Повернення попиту, у свою чергу, буде впливати на зростання цін на нерухомість.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!