Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Срібло обігнало золото
 
7-03-2011, 22:34  Економіка

Срібло обігнало золото

 
Коротко: Через плутанину на фондовому ринку в лютому тренд цін на дорогоцінні метали розвернувся: інвестори знову понесли гроші в золото і срібло. ОМС в сріблі показали максимальну прибутковість - майже 18%. Найбільш збитковими минулого місяця стали заощадження в доларах: на них інвестори втратили більше 3%

Срібло обігнало золото



У січні на тлі зростання фондового ринку інвестори виходили із золота, так як це, за словами аналітика Банку Москви Євгенія Григор'єва, «актив, що захищає від потрясінь, а тоді особливих потрясінь не було». У результаті, за даними центру макроекономічних досліджень "БДО Юнікон», ціна на жовтий метал упала на 11% (див. РБК daily від 4.02.11). У лютому ж тренд розвернувся, і лідерську позицію зайняв інший дорогоцінний метал - срібло, який у лютому приніс інвесторам 17,6% реальної рублевої прибутковості, золото ж виявилося на другому місці з прибутковістю 3,3%.

На думку директора ЦМЕІ «БДО Юнікон» Олени Матросової, ціни на дорогоцінні метали росли завдяки збільшенню попиту на них через плутанину з кешем на тлі нестабільності в країнах Близького Сходу та Північної Африки. У такій ситуації люди інстинктивно прагнуть застрахувати свої заощадження в «вічні цінності». За словами пані Матросової, крім ОМС інвестори вкладали гроші в монети, злитки, папери спецфондів (ETF), використовували похідні інструменти (ф'ючерси, опціони) на золото і срібло. При цьому Олена Матросова попереджає, що зараз вартість дорогоцінних металів знаходиться на історичних максимумах, так що ризики суттєвої корекції цін на золото і срібло зберігаються.

ПІФи у лютому не балували інвесторів гарними результатами: незважаючи на те що індекс РТС виріс на 5%, фонди акцій в середньому показали збитки 0,6%, хоча окремі ПІФи спромоглися заробити до 8%. ПІФи облігацій порадували інвесторів невеликий прибутковістю - 1,8%.

Вклади, як і раніше продовжують приносити збитки через зниження більшістю банків процентних ставок по депозитах і досить високої інфляції в 0,8%. У результаті рублеві внески знецінилися на 0,4%, у євро - на 2,1%, а в доларах - на 3%


Джерело: РБК daily

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!