Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ви вмієте контролювати свої доходи?
 
19-03-2011, 23:01  Економіка

Ви вмієте контролювати свої доходи?

 
Ви ніколи не намагалися контролювати свої доходи і витрати? Напевно це намагався робити будь-який з нас, але в одного все вийшло, а інший, помучившись тиждень-другий, викинув блокнот із записами і знову зажив колишнім життям.

Ви вмієте контролювати свої доходи?



Але ж це зовсім нескладно, потрібно лише трохи терпіння, якого нам так часто не вистачає.

Вперед до мрії

Для початку треба визначити, що у вас є, звідки приходить, і куди що йде.

Визначтеся, які ваші активи і пасиви. У першу чергу, потрібно зафіксувати всі фінансові струмочки, що приносять вам доходи, а також всі дірки, крізь які ці самі доходи витікають.

Активи - це те, що приносить нам доходи, а пасиви - те, що їх забирає. І якщо пасиви дорівнюють активам, то нам варто задуматися. У цьому випадку людина тупцює на місці: що б вона не робила, вона так і залишиться біля розбитого фінансового корита. Зрозумівши, що саме вам доведеться контролювати, наберіться терпіння і ... терпіння. Головне в цій справі - зважитися на перший крок і вже не відступати.

Що дасть вам те, чого ви навчилися в результаті першого етапу? Багато чого - крім того, що виходячи зі своїх доходів, ви навчитеся планувати свої витрати, ви ще зрозумієте, від яких покупок краще відмовитися через їх непотрібність, що в підсумку принесе вам більше вільних грошей, які з часом можна буде вкласти в якусь прибуткову справу.

Будь-яка справа, яка приносить вам прибуток - це ваш актив, і, чим більше таких активів, тим швидше ви досягнете того, що задумали. Втім, про цілі трохи пізніше. Правильно кажуть, що гроші люблять рахунок, але, крім того, вони ще люблять і порядок.

Після того, як ви проведете цілий місяць з блокнотом, то, можливо, вам стане ясно, звідки беруться і куди йдуть ваші гроші. Вам стане зрозумілим механізм того, як актив стає пасивом і, можливо, ви навчитеся правильно користуватися своїми активами.

Крім всього цього, слід завжди пам'ятати, що «Гроші повинні працювати на Вас, а не Ви на них». Ніщо не змушує гроші працювати на вас краще, ніж інвестування. Але для того, щоб навчитися вкладати їх із розумом, визначте, чи готові ви ризикувати, чи розумієте ви, якими можуть бути терміни вкладів, і чи вмієте планувати інвестиційні операції. Якщо не вмієте, то спочатку обов'язково потрібно навчитися.

Що дасть вам план інвестування? Він покаже, скільки грошей можна вкласти в те чи інше підприємство, коли саме це краще робити, а в яке діло вкладати взагалі нічого не варто. Крім цього планування допоможе застрахуватися від різних інвестиційних ризиків.

Гроші в нашому житті відіграють велику роль, хоча не всі люблять це визнавати. Той, хто це розуміє, має всі шанси навчитися контролювати доходи і витрати.

Контролювати свої фінансові потоки - вміти будувати свою долю. І, звичайно, завжди важливо пам'ятати про те, що гроші - це всього лише інструмент для досягнення різних цілей. Засіб просування, але ніяк не розкіш.

Якщо гроші є для вас кінцевою метою, то вам варто переглянути свій світогляд. Визначте свої цілі на найближче майбутнє, на десятиліття, поставте перед собою конкретні завдання і почніть свій шлях.

Грамотно складений фінансовий план покаже вам:

А. Чого ви зможете домогтися через певну кількість років, якщо почнете жити за цим планом.
Б. Коли саме і як довго вам доведеться економити, щоб досягти бажаного результату.
В. Як слід чинити, щоб домогтися максимального ефекту.

Фінансовий план включає в себе докладний розбір ситуації даного періоду і допоможе скласти фундамент для плану створення інвестиційного.

І, коли ви будете озброєні, то вам залишиться тільки почати просування до своїх заповітних цілям.
За матеріалами: ШколаЖизни.ру

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!