Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Бюджетні гроші в Житомирській області не втрачають привабливості для «бізнесменів»
 
16-06-2011, 20:05  Економіка

Бюджетні гроші в Житомирській області не втрачають привабливості для «бізнесменів»

 
Бюджетна сфера є найбільш привабливою для злочинних посягань посадових осіб та "бізнесменів" які отримують і використовують ці кошти.

Бюджетні гроші в Житомирській області не втрачають привабливості для «бізнесменів»



Про це на засіданні колегії прокуратури Житомирської області, присвяченій питанням використання бюджетних коштів, сказав перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко.

За його словами, для реалізації програми зі створення нових робочих місць вуглевидобувних регіонах області передбачено фінансування за рахунок коштів державного бюджету в розмірі 4 млн. гривень. Перевірка прокуратурою Олевського району встановила, що підприємство «Ратибор» не забезпечило необхідну кількість робочих місць і не повернуло отримані від держбюджету мільйон гривень на рахунки Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури, чим і завдало збитків державі. За даним фактом порушено кримінальну справу, проводиться слідство.

Анатолій Чумаченко також повідомив, що прокуратура встановила випадки розкрадання та нецільового використання бюджетних коштів у сфері охорони навколишнього середовища, у тому числі по держпрограмі «Ліквідація наслідків підтоплення в містах і селах України».

При незаконній підтримці службовців головного управління житлово-комунального господарства та енергозбереження обласної держадміністрації підприємство «Будівельна компанія «Укрресурс », не виконавши необхідний обсяг робіт у 2008 році, незаконно отримало 220 тисяч гривень. З метою легалізації гроші були перераховані одній з фірм, в діяльності якої вбачаються ознаки фіктивності, нібито за оплату робіт з очищення і збільшення об'єму водосховища «Отсечное». Надалі гроші були переведені в готівку.

За даним фактом порушено кримінальну справу, проводиться слідство.

За інформацією заступника прокурора Житомирської області, протягом поточного року органами прокуратури за результатами перевірок у сфері бюджетного законодавства порушено 28 кримінальних справ, 48 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, у тому числі 10 осіб - співробітників контролюючих органів.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!