Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 14 млн українців можуть відмовитися платити в Пенсійний фонд
 
17-06-2011, 23:10  Економіка

14 млн українців можуть відмовитися платити в Пенсійний фонд

 
Через три-чотири роки 14 млн українців вважатимуть за краще не зв'язуватися з державною пенсійною системою. Таку думку сьогодні під час прес-конференції висловив перший заступник міністра праці та соціальної політики в 2005-2010 роках Павло Розенко.

0



"Ця пенсійна система карає і змушує більше працювати. Який же це стимул? Людині створюють умови, коли абсолютно не вигідно мати відносини з діючою пенсійною системою. Простій людині буде вигідніше вкладати 400 грн страхового внеску на банківські депозити. Я не виключаю, що через 3 -4 роки у нас не буде цих 14 млн чоловік, які будуть платити до Пенсійного фонду (ПФ) ", - зазначив П. Розенко.

За його словами, "ми дійдемо до того, що в ПФ будуть платити тільки працівники бюджетної сфери, держслужбовці та чиновники".

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в першому читанні урядовий проект Пенсійної реформи. Документом, зокрема, передбачено обмеження заробітку для призначення пенсії народним депутатам, суддям, прокурорам, військовослужбовцям сумою зарплати, на яку нараховується єдиний соціальний внесок, як і для інших категорій пенсіонерів.

Також пропонується підвищення пенсійного віку для чоловіків-держслужбовців до 62 років, починаючи з 2013 року, поступово за чотири роки.

Згідно з законопроектом, вводиться підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!