Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Прогноз Світового Банку для України. Приводів для радості мало
 
24-06-2011, 15:32  Економіка

Прогноз Світового Банку для України. Приводів для радості мало

 
Незважаючи на деякі поліпшення, відновлення української економіки в 2011 році виглядає дуже крихким - всього 4,5% зростання. А в наступні роки буде ще гірше.

0



Незважаючи на досить жвавий старт у першому кварталі 2011-го, до кінця року темпи розвитку економіки сповільняться. Такий прогноз дали у своєму звіті експерти Світового банку. Вони пояснюють ситуацію поступовим уповільненням попиту на український експорт на тлі зростання витрат на газ. У цих умовах, зростання економіки на найближчі 2011-2013 роки експерти прогнозують на рівні 4,5% -5%. Правда, подібне зростання, на думку, аналітиків, можливе лише у разі продовження співпраці з Міжнародним Валютним Фондом, а також проведення пенсійної реформи і підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Це дозволило б продовжити відновлення економіки і прискорити її зростання.

Правда в самому Світовому Банку, схоже, не сильно вірять у таку можливість. Адже їхні прогнози на найближчі три роки оптимістичними назвати не можна. Реальний ВВП, на їхню думку, зросте у кращому разі на 0,5% у наступному році, а в 2013 знову опуститься до рівня 4,5%. Через рік знизиться і споживання. Динаміка зростання капітальних інвестицій в найближчі роки продовжить скорочуватися. Якщо в 2011 році за прогнозами цей показник збільшиться на 7,2%, то в наступному складе лише 6,4%, а в 2013 - 5,0%. За прогнозами впаде також і експорт та імпорт.

"В цілому не варто однозначно говорити про те, в країні все буде тільки погіршуватися, - вважає аналітик ІК Phoenix Capital Олександр Лозовий. - У випадку, якщо відновлення світової економіки стабілізується в середньостроковому періоді, можна буде очікувати, що економічне зростання в Україні складе більше 5% протягом наступних 3-5 років ». Його прогнози більш оптимістичні. Так в 2012 році Україна очікує 6%-ве зростання.

«Даний прогноз базується на прискоренні показників зростання в секторах економіки, орієнтованих на внутрішній попит, тоді як експортні галузі продовжать уповільнення», - запевняє аналітик.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!