Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Туристи в Україну скоро відчують себе як у Європі
 
6-08-2011, 12:24  Економіка

Туристи в Україну скоро відчують себе як у Європі

 
Регіони вже зібрали на розвиток інфраструктури аж 12 мільйонів гривень

Туристи в Україну скоро відчують себе як у Європі



Станом на 1 серпня в цілому по Україні зібрано близько 12 мільйонів гривень туристичного збору. Найбільші надходження зафіксовані в Києві, Криму та Львівській області. Про це 5 серпня на прес-конференції заявив заступник голови Державної податкової служби України Сергій Лєкарь, передає ІА «НАШ ПРОДУКТ».

«Цей податок не є для нас надзвичайно важливим. Він регулює взаємовідносини самих туристів і відповідно органів місцевого самоврядування. А ми адмініструємо. На саме збільшення вартості туристичних послуг він не повинен впливати », - заявив Сергій Лєкарь.

Він також зазначив, що тепер міста, де сконцентровані туристичні послуги, отримають додаткове джерело фінансування для поліпшення інфраструктури.

Усього рішення про введення туристичного збору взяло понад 1,6 тисяч місцевих рад. Максимальна ставка податку становить 1%, а мінімальна - 0,5%. Найвища ставка при цьому в Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Тернопільській, Харківській областях, а також у Києві та Севастополі.

Туристичний збір нараховується тільки на вартість проживання в готелі або приватному будинку. Збір нараховується на суму без ПДВ. До того ж харчування, телефонний зв'язок, оформлення віз, медична страховка і інші послуги для туристів не обкладаються податком.

Раніше, в Києві, були пропозиції скасувати туристичний збір, який був введений на початку року. Причина - низькі надходження і недосконалість самої системи. У результаті в столиці були випадки, коли готелі брали турзбір з іноземців, які приїхали з діловим візитом, а не в туристичних цілях.

Світлана Сугак

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!