Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області компанія «Юнік Фарма» розправляє плечі
 
30-08-2011, 21:54  Економіка

У Житомирській області компанія «Юнік Фарма» розправляє плечі

 
З приходом нової міської влади Новоград-Волинського місцева компанія «Юнік Фарма» отримала можливість подальшого розвитку, свідченням чого став протокол намірів щодо капіталовкладень в місто, підписаний на недавньому інвестиційному форумі «Звягельщіна інвестиційна».

У Житомирській області компанія «Юнік Фарма» розправляє плечі



Втрачені можливості

Пам'ятаю, з якою радістю і болем в душі років п'ять тому генеральний директор ТОВ «Юнік Фарма» Михайло Костянтинович Махінов показував свою виробничу ділянку - ТОВ «Укрмедпак», яка розташувалася в придбаній частині занедбаних комунальних гаражів. І радіти було чому. Адже виробництво за всіма показниками відповідає європейським стандартам: капітально відремонтовані приміщення, сучасне обладнання, нормальні побутові умови для персоналу. Але ось, прямо через стінку «Укрмедпака», був ганебний склад комунального підприємства до стелі забитий агітаційними плакатами радянської епохи (невже минула міська влада збиралася використовувати їх у справі?), брудним ганчір'ям, якимись паперами, поламаною меблями та іншим мотлохом. Тобто, господарем там і не пахло. А могло бути зовсім по-іншому.

Адже з метою розширення виробництва, інвестор постійно звертався до колишнього мера Миколи Боровця щодо придбання занедбаної частини комунальних гаражів. Але, на жаль, безуспішно. І тільки, коли градоначальником став Володимир Загривий, питання вирішилося. Викупивши два бокси, «Укрмедпак» нарешті отримав можливість розширитися. Уже в найближчому майбутньому буде встановлено додаткове обладнання, створено близько тридцяти робочих місць, в чотири рази зростуть обсяги виробництва і відрахування до бюджету. Адже все це могло вже здійснитися! Але років п'ять, як мінімум, упущено: не зроблена продукція на суму близько 100 мільйонів гривень і міський бюджет не отримав понад 20 мільйонів гривень.

Інвестор - солідний

Думаю, не зовсім доброю традицією стала надія на закордонного інвестора і сприйняття його як месії. Не заперечуючи «заморських» грошей, розумно було б нам орієнтуватися і на український приватний капітал, бо він уже досить зміцнів, йому знайомі вітчизняні особливості ведення бізнесу і менталітет нашої робочої сили. До того ж, багато місцевих інвесторів вже готові для серйозних проектів, прикладом чого є діяльність «Юнік Фарма», компанії-рекордсмена в області по середній зарплаті (5900 грн.), компанії, яка в числі лідерів Житомирщини з відрахувань до бюджетів.

ТОВ «Юнік Фарма» успішно працює на фармацевтичному ринку України з 1999 року. За роки роботи товариство пройшло складний шлях розвитку від невеликої фірми до багатопрофільного підприємства із власними виробничими потужностями, автомобільним парком і значним штатом співробітників (близько 70 осіб). Основними видами діяльності є оптова торгівля лікарськими засобами та виробами медичного призначення (у тому числі власного виробництва) як на внутрішньому ринку, так і в країнах Європи та СНД.

За роки роботи «Юнік Фарма» створила високий імідж, свідченням чого є її корпоративні клієнти - європейські постачальники, багато з яких мають світові імена. Це STOLZLE-UNION s.г.o. (Чеська республіка), «Stolzle oberglas» GmbH (Австрія), SAINT-GOBAIN DESJONQUERES (Франція), «STOMIL SANOK» SA (Польща), Gerresheimer Boleslawiec SA (Польща), Gerresheimer Shuangfeng Pharmaceutical Glass (Китай), а також відомі російські підприємства ВАТ «Солнечногорский стекольный завод», ООО «Туймазыстекло», ОАО «Медстекло» та інші. Компанія з міста народної поетеси є постачальником таких великих підприємств Україна як ВАТ «Київмедпрепарат», ЗАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ЗАТ «Інфузія», ТОВ «Юрія-Фарм», ДП «Черкаси-Фарма» і ряду інших заводів по виробництва лікарських препаратів. Крім того, корпоративними клієнтами Новоград-Волинського підприємства є численні медичні установи цілого ряду областей України.

Необхідність здійснення перевезень зумовило створення сучасного автопарку, чисельність якого на сьогоднішній день складає більше 30 одиниць автомобільної техніки. З 2004 року «Юнік Фарма» стала членом Асоціації Міжнародних Автомобільних перевізників України, що черговий раз доводить її високий імідж, а також передбачає першочерговість проходження процедур митного контролю.

Логічним результатом розвитку великих торгових фірм є створення власного виробництва. Аналогічним шляхом пішла і «Юнік Фарма», яка ще в 2002 році інвестувала в ліцензоване виробництво алюмінієвого ковпачка для закупорювання флаконів з лікарськими засобами. На сьогоднішній день пропонується широкий асортимент продукції. А це крім безбарвних алюмінієвих ковпачків, також пофарбовані, які дозволяють у лікарнях і аптечному виробництві значно полегшити ідентифікацію ліків на етапі їх виготовлення. Наслідком цього є скорочення обсягу ручної праці і підвищення культури виробництва.

Робота виробництва засвідчила вдале вкладення капіталу. Адже «ковпачкова» продукція успішно поставляється як на внутрішній ринок, так і в Білорусь, Молдову, Казахстан. Річний обсяг виробництва складає 100 мільйонів штук ковпачків. Можливість збільшення, як зазначалося вище, була ще кілька років тому. Планувалося впровадження додаткового обладнання, що дозволило б довести обсяг виробництва до 150 млн. шт. ковпачків на рік. Але минулої каденції мерії чомусь не потрібні були додаткові робочі місця і гроші в бюджеті. Може, якимось іншим чином треба було заплатити за порожні гаражі комунального підприємства?

Бізнес, соціальна діяльність, плани

Цікаво, які ще аргументи потрібні були для минулої міської влади, щоб вона пішла назустріч «Юнік Фарма»? Компанія динамічно розвивається, освоюючи нові види діяльності. Веде переговори з провідними виробниками виробів медичного призначення таких країн як США, Франція, Австрія та Китай про імпорт виробленої ними продукції на Україну. Проводиться також активна попередня робота з польським партнером з впровадження масштабного проекту, що передбачає будівництво заводу з виробництва медичної гумової пробки.

Виявилося, що «Юнік Фарма» процвітає не тільки в бізнесі. Успішне підприємство веде значну соціальну роботу в місті. По-перше, активно займається меценатством, спрямовуючи на це близько 200 тис. грн. на рік. А цей показник є одним з найвищих в області. По-друге, компанія піднімає спортивний імідж міста: має команду з настільного тенісу, яка зайняла в цьому році 1 місце в першій національній лізі, і таким чином, що увійшла до вищої ліги, відкриття якої буде в жовтні, як раз в Новоград-Волинському. Провідну роль у цьому досягненні зіграло те, що сам генеральний директор ТОВ «Юнік Фарма» Михайло Махінов займається настільним тенісом на професійному рівні, є кандидатом у майстри спорту, очолює міську Федерацію настільного тенісу, і отримав пропозицію очолити обласну Федерацію вже цього виду спорту.

Ось такі успіхи. Віриться, що вони примножаться ще більше. У це вірить і Михайло Костянтинович:

- Ви, можете не повірити, але нам стало набагато простіше працювати. Відчувається, що в місті нарешті з'явився господар. Ремонтуються дороги, відкриваються підприємства, причому різної форми власності. Відчувається якесь пожвавлення.

Коли я (автор) їхав з Новоград-Волинського помітив багато дорожньої техніки на дорозі, що веде на виїзд до обласного центру: йде ґрунтовний ремонт. Уздовж дороги - якась солідна будівництво. А значить у древнього Звягеля тепер є майбутнє.

Нестор Правдин
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!