Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Дмитро Рогожин розповів на що Житомир витратить 15 млн. євро кредиту ЄБРР
 
6-12-2011, 10:04  Економіка

Дмитро Рогожин розповів на що Житомир витратить 15 млн. євро кредиту ЄБРР

 
Завтра 7 грудня, сесія житомирського міськради розгляне питання "Про надання дозволу Житомиртеплокомуненерго на отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку".

'Дмитро



Мова йде про 10 млн. євро кредиту ЄБРР на термін 10 років плюс 5 млн. євро шведського гранту безкоштовно.

Директор Житомирського теплокомуненерго Дмитро Рогожин, в інтерв'ю газеті Місто розповів про умови отримання кредиту ЄБРР.

- Якщо говорити про відсоток використання, то сумарна витратна частина з усіма ризиками, комісіями і т.п. становить у середньому близько 7% річних з подальшим зменшенням до 5%. Тут треба врахувати 5 млн. євро безоплатного гранту через що ми будемо мати 3 роки відстрочки по платежах. У той же час реальна окупність проекту складе всього 3 роки. Тобто на початок погашення кредиту ми вже будемо мати реальний економічний ефект від його використання. Якщо врахувати, що на обслуговування кредиту потрібно 4 млн. євро, то, враховуючи грант, ми беремо 15 млн. євро, а через 10 років повертаємо 14 млн. євро. - Говорить Рогожин.

Сесія міської ради повинна надати повноваження меру Дебою і керівнику підприємства Рогожину - на підписання кредитного та грантового договорів.

Варто зазначити, що кредит ЄБРР відкриває Житомиру нові можливості по надходженню інших серйозних інвестицій, а також коштів шведського фонду НЕФКО, ряду інших грантових установ.

- Після сесії депутатів ми протягом двох місяців сформуємо групу підтримки проекту, щоб усунути всі наявні в ньому зауваження, прописати умови міжнародного тендеру з його виконання. - Розповідає Рогожин. - Пізніше, до середини квітня наступного року ми повинні провести міжнародний тендер з визначення кращого виконавця проекту і відразу після закінчення опалювального сезону приступити насамперед до монтажу когенераційних установок, реконструкції котелень, які обслуговують об'єкти соціального значення - лікарні, дитячі садки, школи тощо . На всі ці об'єкти ми вже маємо готові проекти, що пройшли експертизи з енергозбереження.

За словами Рогожина, після першого року роботи ЖТКЕ буде заощаджувати 20% енергоносіїв на реконструйованих об'єктах і вийде на цілорічну подачу гарячої води, протягом двох років, мінімум у 74 багатоквартирних будинках без збільшення витрат палива.

- Кредит ЄБРР буде використаний для реконструкції РК-6, на вул. Жуйко; РК-8 (район військового училища) та РК-5, що обслуговує будинки, прилеглі до вул. Черняховського. Шведський грант буде працювати на впровадження альтернативних енергоносіїв і заміну старих мереж з постачання тепла та гарячої води полімерними трубами.

Всі будинки, які обслуговують перелічені вище районні котельні, будуть цілий рік мати гаряче водопостачання.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!