Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир отримав 5 мільйонів євро
 
25-02-2012, 12:37  Економіка

Житомир отримав 5 мільйонів євро

 
Житомир отримав 5 мільйонів євро в рамках Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології.

'Житомир



Грант став доповненням до кредиту в розмірі до 10 мільйонів євро, які надав місту Європейський банк реконструкції та розвитку. Фінансування буде спрямоване на пріоритетні інвестиційні програми, основа яких - скорочення енерговитрат, зниження споживання газу та електроенергії, а також модернізація систем тепло-і водопостачання.
Додаткову технічну підтримку надасть уряд Швеції.

Кредит строком на 10 років надано муніципальному комунальному підприємству з теплопостачання «Житомиртеплокомуненерго», яке забезпечує теплом і гарячою водою близько 75 000 квартир в місті. Кредитні гроші використовують для впровадження когенераційної установки, індивідуальних теплових підстанцій з теплолічильниками, для реконструкції та модернізації бойлерних, а також для заміни зношених труб системи.

Засобами гранту буде профінансований переклад об'єктів теплопостачання на використання відходів місцевої деревообробної промисловості, а також установка додаткових індивідуальних теплових підстанцій.

«Інвестиції в енергоефективну комунальну інфраструктуру входять в число наших головних пріоритетів в Україні. Проект «Житомиртеплокомуненерго» ще раз підтверджує це. Той факт, що проект отримує фінансування від Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології, робить його ще більш важливим для міста і для всієї країни в цілому »: - сказав директор представництва ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

«Надана фінансова підтримка - це можливість цивілізованого розвитку комунального господарства нашого міста. Упевнений, що житомиряни вже в найближчому майбутньому відчують покращення якості послуг з теплопостачання та гарячого водопостачання », - зазначив мер Житомира Володимир Дебой.

За матеріалами Житомир-Експрес.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!