Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області не вистачило грошей на зарплату чиновникам через неправильне використання дотації
 
1-08-2012, 18:36  Економіка

У Житомирській області не вистачило грошей на зарплату чиновникам через неправильне використання дотації

 
Місцеві органи влади Вінницької, Житомирської та Кіровоградської областей в 2011 році не ефективно управляли коштами додаткової дотації, виділеної з державного бюджету на підвищення рівня оплати праці працівників бюджетної сфери регіонів.

'У



Про це повідомили в прес-службі Рахункової палати України.


У результаті кошти, які повинні були бути направлені на оплату праці, пішли на фінансування інших видатків бюджетних установ і не були в повному обсязі використані до кінця року на загальну суму 30,5 млн. грн. (21% від загального обсягу - 148 млн. гривень).

«Бюджети 343 сільських та селищних рад Вінницької, Житомирської та Кіровоградської областей (20% від їх загальної кількості) взагалі не отримали 1,4 млн. грн. додаткової дотації на підвищення рівня оплати праці. Причиною стало неналежне виконання бюджетного вирівнювання держадміністраціями та виконкомами місцевих рад обласного та районного рівнів: тобто надання бюджетам нижчого рівня трансфертів, якщо обсягів цих бюджетів недостатньо для додаткових витрат », - повідомляє Рахункова палата.

Місцеві чиновники, користуючись недосконалістю механізму фінансування таких додаткових витрат, перерозподіляли бюджетні призначення по оплаті праці, сформовані з урахуванням додаткової дотації, на фінансування інших заходів, не пов'язаних з оплатою праці і не забезпечених власними ресурсами. Всього таким чином перерозподілені 26,9 млн. гривень. Крім того, внаслідок необґрунтованого розподілу додаткової дотації на кінець 2011 року не використано 4,3 млн. гривень.

Через незабезпеченість місцевих бюджетів достатніми ресурсами на виплату заробітної плати місцеві органи влади були змушені вишукувати інші джерела фінансування зазначених витрат, залучати позики, приймати жорсткі заходи для заощадження коштів, зокрема шляхом надання працівникам бюджетних установ вимушених відпусток без збереження заробітної плати.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!