Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міністр Юрій Продан не пов'язує зростання цін на продукти з вартістю газу та електроенергії.
 
26-01-2010, 17:13  Економіка

Міністр Юрій Продан не пов'язує зростання цін на продукти з вартістю газу та електроенергії.

 
'Міністр

Міністр Юрій Продан не пов'язує зростання цін на продукти з вартістю газу та електроенергії.



Міністр палива і енергетики Юрій Продан вважає, що зростання цін на продукти харчування не пов'язаний з підвищенням вартості газу та електроенергії.

Про це він заявив у Житомирі на нараді за підсумками роботи промисловості за 2009 рік та перспектив розвитку промисловості в 2010 році.

У відповідь на пропозицію одного з учасників наради зафіксувати на рівні держави ціни на енергоносії, що дасть можливість зафіксувати ціни і на основні продовольчі товари, у тому числі і на хліб, Юрій Продан відповів:
'Міністр


«Немає сьогодні підвищення вартості ціни на газ, немає сьогодні різкого підвищення вартості на електроенергію. У структурі харчової промисловості та ж вартість електроенергії займає до 10% і, можливо, менше. Неможливо сьогодні підвищення вартості продуктів пов'язувати із зростанням цін на електроенергію ».
Міністр Юрій Продан не пов'язує зростання цін на продукти з вартістю газу та електроенергії.


Як повідомляють засоби масової інформації, в січні в Україні різко подорожчали основні продукти харчування.
'Міністр


Перед виборами влада намагається взяти ситуацію під контроль. Виробникам і реалізаторам продовольства слід готуватися до жорстких перевірок. Цукор, молоко, твердий сир, картопля і яйця.
'Міністр


Це перелік продуктів харчування, ціни на які найбільш істотно зросли за останні три тижні.

В Антимонопольному комітеті повідомляють, що боротьба з підвищенням цін ведеться на рівні виробників і оптових торговців - територіальні відділення щоденно штрафують гравців на ринку молока, м'яса, хліба, але проконтролювати роздріб, де і відбуваються основні накрутки, просто неможливо.

Уряд намагається вирішити цю проблему без зайвого розголосу. Як стало відомо, вчора Мінекономіки дало екстрене розпорядження Держінспекції з контролю над цінами до кінця тижня оперативно перевірити виробників і реалізаторів у яких стрімко дорожчають соціально значущі продукти.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!