Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 8 ОТГ Житомирської області направлять в держбюджет близько 200 млн грн реверсної дотації
 
14-10-2021, 16:52  Фінанси

8 ОТГ Житомирської області направлять в держбюджет близько 200 млн грн реверсної дотації

 
8 ОТГ Житомирської області направлять в держбюджет близько 200 млн грн реверсної дотації, найбільші обсяги реверсної дотації в Житомирській (130 млн грн), Оліївській (30 млн грн) та Ушомирській (майже 24 млн грн) громадах, оскільки саме в них зосереджене велике виробництво.
8 ОТГ Житомирської області направлять в держбюджет близько 200 млн грн реверсної дотації

Дотацію з державного бюджету можуть отримати громади, в яких середній рівень надходжень ПДФО (податку на доходи фізичних осіб) на одного жителя менший за середній в Україні. У громадах, де цей коефіцієнт більший, у в кінці року відбувається реверсне вилучення 50% суми. У 2021 році для громад Житомирської області передбачено 422 млн грн базової дотації і вкінці року в нас вилучать майже 200 млн грн реверсної дотації
, - зазначив радник з місцевих фінансів та управління Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Житомирській області Георгій Федорук під час онлайн-брифінгу «Рік роботи громад Житомирщини»

У структурі доходів місцевих бюджетів 60% – це власні надходження, серед яких лідирує ПДФО, а 39,9%, а це 4 млрд грн, – трансферти із державного бюджету. Тобто на 40% бюджети наших громад залежать від дотування з державного бюджету
, - додав радник.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!