Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирська фірма «Молочник» потрапила до списку виробників неякісних продуктів
 
11-08-2010, 15:20  Господарство

Житомирська фірма «Молочник» потрапила до списку виробників неякісних продуктів

 
Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики, виявивши за результатами проведених у першому півріччі ц.р. перевірок виробників велику кількість порушень, має намір застосувати до підприємств-виробників неякісного вершкового масла, м'яса і ковбасних виробів жорсткі санкції.

Житомирська фірма «Молочник» потрапила до списку виробників неякісних продуктів



Про це повідомила прес-служба Держспоживстандарту.

«Ми плануємо навести порядок на ринку продовольчих товарів, використовуючи найжорсткіші методи боротьби з виробниками недоброякісної продукції. Зокрема, починаючи з заборони реалізовувати недоброякісну продукцію або прострочений товар і закінчуючи забороною виробництва », - заявив голова Держспоживстандарту України Олег Повлоцкій.

Він повідомив, що Держспоживстандарт активізував співпрацю з правоохоронними органами - «порушникам « харчової безпеки »загрожують не тільки адміністративні стягнення і штрафи, але й кримінальні справи, прокурорські перевірки».

Як повідомляє прес-служба, протягом першого півріччя 2010 року територіальні органи Держспоживстандарту України провели перевірки виконання вимог і норм під час виробництва ковбасних виробів, вершкового масла, свіжого та мороженого м'яса та м'ясних морожених напівфабрикатів. Під час перевірок були виявлені численні порушення.

За результатами перевірок припинено виробництво масла солодко-вершкове селянського ТМ «Вершкова долина» і продукту сирного плавленого «Дружба» ТМ «Наш молочник», ТМ «Наш сирок», які вироблялися на ВАТ «Молочник» (м. Житомир). Продукція підприємства не відповідала вимогам нормативної документації через занижену масову частку жиру.

На харківських підприємствах ВАТ «Великобурлуцький сироробний завод» і ЗАТ «Краснопавлівський молокозавод» за результатами перевірок була заборонена реалізація двох партій продукції, до підприємств застосовані фінансові та адміністративні санкції. Причиною стало те, що молочна продукція не відповідала вимогам за показниками безпеки. Зокрема, за мікробіологічними показниками у вершковому маслі були виявлені бактерії групи кишкової палички, перевищено кількість мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів.

Не менш значні порушення виявлені під час перевірок виробництва ковбасних виробів. У першому півріччі ц.р. Держспоживстандарт провів 229 первинних перевірок на підприємствах різних форм власності. У цілому було перевірено 31 тонна ковбасних виробів на загальну суму близько 1,1 млн. грн. Перевірені варені ковбаси, в основному, складаються з соєвих добавок і крохмалю. Крім цього, виявлено незадовільна організація технологічного контролю, в результаті чого в ковбасних виробах нерівномірно перемішаний фарш, а шматочки шпику були великими за розміром, ніж передбачено нормативною документацією на продукцію.

Найбільше порушень було виявлено на ЗАТ «Комплекс Безлюдівський м'ясокомбінат» (Харківська обл.), де було заборонено виробництво варено-копчених ковбасних виробів. Причиною заборони стала занижена масова частка білка, наявність глутамату натрію в ковбасах, а також відсутність камери сушіння ковбасних виробів, незадовільні умови зберігання м'ясної сировини і грубі порушення санітарних норм - у виробничих приміщеннях виявлено наявність гризунів.

Під час перевірки ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» (Полтавська обл.) варена ковбаса першого сорту «М'ясна з вершками», «Полядвийя», «Вершкова», «Молочна» не відповідала вимогам нормативної документації за маркуванням транспортної тари та кожної одиниці продукції (невірно відзначені умови зберігання). Підприємству було видано припис про усунення порушень і про заборону реалізації 5 партій і 5 видів продукції, а також застосовані штрафні санкції.

Інспектори держнагляду перевірили також м'ясний фарш або напівфабрикати з птиці. Так, під час перевірки ТОВ «Агро-Р» (м. Рівне) у фарші «Асорті свинина + телятина» були виявлені бактерії групи кишкової палички, а також на етикетці відсутній загальна назва продукту, умови зберігання, склад виробу, номер партії виробництва, інформація про наявність або відсутність ГМО.

Під час перевірки м'яса птиці рубаною замороженої, напівтушок курчат-бройлерів охолоджених на ТОВ СФ «Агроукрптах» (Луганська обл.) було встановлено, що продукція не відповідала вимогам нормативної документації за органолептичними показниками. За результатами перевірки підприємству було видано припис про усунення порушень, про заборону реалізації трьох видів продукції. Направлені матеріали перевірки до Держспоживстандарту України для застосування до підприємства штрафу в розмірі 100% вартості реалізованої продукції - виробів кулінарних м'ясних охолоджених в підкладках «Ковбаски« Домашня »,« Ковбаски «Гриль» і «Фарш« Асорті свинина + телятина ».

За словами О. Повлоцкого, перевірки тривають, їх результати будуть оприлюднені в ЗМІ, також про них проінформують громадські організації та правоохоронні органи.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!