Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мер Житомира хоче проводити незалежний аудит фінансового стану комунальних підприємств
 
7-11-2012, 21:14  Господарство

Мер Житомира хоче проводити незалежний аудит фінансового стану комунальних підприємств

 
Можливо, наступного року з міського бюджету виділятимуть гроші на проведення аудиту комунальних підприємств міськради.

Мер Житомира хоче проводити незалежний аудит фінансового стану комунальних підприємств


Про це говорили на засіданні виконкому Житомирської міськради під час розгляду питання про Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств міста.
Проводити аудит фінансової діяльності комунальних підприємств запропонував член міськвиконкому, депутат Житомирської обласної ради Сергій Сухомлин.
«Зазвичай оцінку фінансового стану підприємств проводить аудит, це більш компетентно, ніж контроль комісії, яка складається з чиновників міськради», - зауважив Сухомлин.
Начальник департаменту бюджету і фінансів Житомирської міськради Сергій Гаращук повідомив, що за аудиторську перевірку потрібно платити і незалежний аудит міськрада використовує тільки в крайніх випадках, коли керівник підприємства «некерований». А меру Житомира Володимиру Дебою ідея з аудитом сподобалася.
«Це хороша ідея, я над нею задумався. Можливо потрібно закладати гроші в бюджеті міста на проведення аудиту нами, як власниками (підприємств) », - сказав мер Житомира.
За інформацією начальника департаменту бюджету і фінансів, в 2010 році 27 комунальних підприємств були збитковими, по результати 2011 року таких підприємств всього 12.
«Якщо виключити такі комунальні підприємства як ТТУ, водоканал і теплокомуненерго, збитковість яких обумовлена державною політикою (різниця в тарифах, неповне відшкодування субвенції з держбюджету), то чистий прибуток комунальних підприємств у 2011 році склала 1 млн. 58 тис.грн. У 2010 році збитки становили 3 млн. 722 тис.грн. За результатами першого півріччя поточного року комунальні підприємства отримали 704 000 прибутку », - повідомив Гаращук.
Члени виконкому прийняли рішення про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів підприємств, що належать до комунальної власності міста з доповненням: включити депутатів міськради до складу комісії з питань контролю фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!