Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Протягом двох-трьох років всі вулиці Житомира планують перевести на світлодіодне освітлення
 
12-08-2016, 01:30  Господарство

Протягом двох-трьох років всі вулиці Житомира планують перевести на світлодіодне освітлення

 
Протягом двох-трьох років всі вулиці Житомира планують перевести на світлодіодне освітлення

У Житомирі тривають роботи по освітленню вулиць і заміні ламп розжарювання на світлодіодні. Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови Олександр Фещенко.

«У нас відбулося подорожчання електроенергії, нам змінили коефіцієнти. Ми змушені зараз максимально використовувати енергозберігаючі технології. Ми намагаємося зробити все максимально ефективно, щоб наше місто було якісно освітлене з мінімальними витратами на електроенергію », - зазначив Фещенко.

Як розповідають в Житомирській міській раді, в цілому роботи розділені на 3 напрямки.

I. Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення вулиць, що прилягають до центральних. На це з міського бюджету виділено 3 млн 322 тис. Грн. Всього в переліку 17 об'єктів. Підрядником є ??КП «Міськсвітло». На сьогоднішній день роботи виконані вже на 7 об'єктах: проїзд Івана Богуна, провулок Яна Охотського, провулок 3-й Короленка, провулок Рівний, провулок Студентський, провулок 2-й Вильский, вулиця Верхня.

Вулиці Богунська, Коростишівська (від Київської до Саєнко) і провулок Шкільний - на завершальному етапі роботи. Також капремонт мереж зовнішнього освітлення буде виконаний по вулицях Лесі Українки (від Покровської до Перемоги), Київське шосе (права сторона), Жуйко (ліва сторона), Авіаторів, провулок Спортивний, проїзд 1-й і 2-й площі Польовий.

II. Освітлення другорядних вулиць і провулків. Роботи включають заміну ламп розжарювання на сучасні світлодіодні, заміну кабельної продукції, встановлення та заміну опор. У переліку 25 об'єктів. Роботи починаються в міру проходження експертизи. КП «Міськсвітло» вже отримало аванс на виконання робіт по 3-м об'єктам, які пройшли експертизу і початок роботи минулого тижня. Передбачена сума коштів міського бюджету - 15 млн 380 тис. Грн.

III. Заміна освітлення на енергозберігаюче на центральних вулицях міста. Проходитиме в рамках програми співфінансування з Мінрегіоном 90х10 (13,5 млн грн - Мінрегіон, 1,5 млн грн - місто). Роботи почнуться з вересня. Всього в переліку 11 об'єктів: вулиці Покровська, Велика Бердичівська, Перемоги, Київська, Михайла Грушевського, Сергія Параджанова, Небесної Сотні, Вітрука, Чуднівська, проспект Миру і проспект Незалежності.

У міськраді зазначають, що протягом двох-трьох років всі вулиці Житомира планують перевести на світлодіодне освітлення. Це дозволить досягти значної економії споживання електроенергії і, відповідно, витрат з міського бюджету на оплату цих послуг.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!