Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Андрушівський цукровий завод: конфлікт навколо майнового комплексу.
 
27-01-2010, 11:17  Господарство / Економіка

Андрушівський цукровий завод: конфлікт навколо майнового комплексу.

 
Андрушівський цукровий завод: конфлікт навколо майнового комплексу.

Андрушівський цукровий завод: конфлікт навколо майнового комплексу.



На територію Андрушівського цукрового заводу, який вже кілька років поспіль знаходиться в стадії банкрутства, двічі проникали люди з газорізальні обладнанням.

Про це повідомив директор ТОВ "Агробізнес-Захід" В'ячеслав Заєць, якому, за його словами, належить частина майна заводу.

- Перше проникнення на територію підприємства було здійснено 26 грудня 2009. Спочатку ми не знали хто ці люди. Потім вони нам показали договір купівлі-продажу оформлений на ТОВ "АМД-Метекс", до якого невідомо як і через яких осіб потрапило майно. Як аргумент вони висувають нотаріально завірений договір, за яким, нібито, на території підприємства вже є їхнє майно. Офіційно до нас з проханням пройти на територію і подивитися майно вони не зверталися. Заходили не через прохідну, а з тильного боку підприємства розрізали ворота, обрізали замки, колючий дріт і проникли в приміщення, де знаходилася газова піч. Занесли туди кисневі і газові балони, газорізальні обладнання і вже планували різати майно, ні з ким не погодивши цього. Охорона нашого підприємства спрацювала, викликали міліцію. Їх випровадили за територію заводу. Я в Андрушівському районному відділі міліції написав заяву про проникнення. Мені тільки 22 січня повідомили, що в порушенні кримінальної справи відмовлено. Міліція не бачить тут факту злочину. Дивно, адже на мою територію, зламавши ворота і пошкодивши замок, проникають люди, а міліція в цьому не вбачає складу злочину.
Андрушівський цукровий завод: конфлікт навколо майнового комплексу.


Цього ж дня, 22 січня, ці ж особи повторно вдерлися на територію заводу. Ми знову викликали міліцію, і я знову звернувся з письмовою заявою до правоохоронних органів, - говорить В'ячеслав Заєць.

За його словами, частина майна Андрушівського цукрового заводу, яка належить ТОВ "Андрушівкацукор", на даний момент знаходиться в заставі у комерційного банку. Другу частину майна, що не закладену в банку, "Агробізнес-Захід", основний вид діяльності якого - виробництво цукру, вже викупив.

- Зараз ведуться переговори, щоб забрати й іншу частину майна і вже на цьому підприємстві сконцентрувати все майно всього Андрушівського цукрового заводу, щоб підприємство було як цілісний майновий комплекс. На даний момент ведуться переговори, є інвестори, які хочуть запустити завод, і на його базі поки переробляти очерет, а далі, якщо буде можливість, і цукровий буряк, - повідомив В'ячеслав Заєць.

25 січня в кабінеті першого заступника голови Андрушівської райдержадміністрації Олега Борисова зібралися представники ТОВ "Агробізнес-Захід", "Андрушівкацукор", "АМД-Метекс", комерційного банку, в заставі якого знаходиться частина майна цукрового заводу, заступник начальника Андрушівського районного відділу міліції Володимир Козійчук , співробітники місцевої райдержадміністрації. Тут намагалися знайти вихід з конфліктної ситуації. А для цього вислухали представників усіх сторін.

Керівництво та юристи "АМД-Метекс" стверджують, що діють за законом, так як ще у вересні місяці на публічних торгах у місті Житомирі вони купили частину майна Андрушівського цукрового заводу. І як фірма, яка займається металобрухтом, купує обладнання, щоб різати його.

- У вересні місяці були публічні торги в місті Житомирі, в яких брала участь наша фірма і фірма з Вінниці, на яких ми купили частину обладнання Андрушівського цукрового заводу. Всі фірми "брухтові". Ми купуємо обладнання і зібралися різати його. Почекали 3 місяці, пройшли строки оскарження. Усі документи у нас оформлені належним чином, - стверджують представники "АМД-Метекс". А також повідомили, що на правах власників мають намір забрати своє майно і попросили не заважати їм працювати.

У свою чергу, представники комерційного банку запропонували почекати рішення суду за позовом банку про визнання публічних торгів - аукціону з реалізації арештованого майна недійсними, у зв'язку з виявленими порушеннями по порядку реалізації арештованого майна (заниження фактичної собівартості майна, яке реалізовувалося, і порушення процедури проведення торгів ).

Позицію Андрушівської райдержадміністрації озвучив Олег Борисов: "Ми маємо намір і вживаємо всіх законних заходів для того, щоб зберегти комплекс Андрушівського цукрового заводу в цілості. Комплекс цей має півторастолітню історію. Завдяки йому народилася і існує на сьогоднішній день Андрушівка. Свого часу це було одне з бюджетоутворюючих підприємств міста. І ми сподіваємося, що воно відновить свою роботу. У будь-якому випадку, є для цього підстави ". Він також закликав сторони діяти за законом, звертатися до суду і не доводити ситуацію до силового протистояння.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!