Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Група студентів безбожно «бомбила» банківські рахунки.
 
28-02-2010, 15:03  Кримінал / Технології

Група студентів безбожно «бомбила» банківські рахунки.

 
Група студентів безбожно «бомбила» банківські рахунки.


Група студентів безбожно «бомбила» банківські рахунки.

У Києві співробітники СБУ знешкодили злочинне угрупування, учасники якого займалися хакерськими атаками на банківські комп'ютерні мережі і незаконно списували грошові кошти з рахунків юридичних і фізичних осіб. Організаторами протизаконного бізнесу виявилися троє студентів, які навчаються на випускному курсі одного з провідних технічних вузів столиці.
Щоб не привертати увагу правоохоронців злочинці викрадали через банкомати по 50-95 тисяч гривень (за вітчизняним законодавством банківська операція на суму до 100 тисяч гривень не підлягає фінансовому моніторингу).

Правоохоронці встановили, що використовуючи вірусні «троянські» програми, майбутні інженери-програмісти зламували електронні скриньки банківських клієнтів і дізнавалися інформацію про коди доступу до їхніх рахунків. Потім зловмисники відкривали у фінансових установах рахунки на підставних осіб і отримували пластикові платіжні картки. З їх допомогою ділки крали гроші з рахунків дійсних клієнтів банку, отримуючи готівку в банкоматах.
У Печерському районі столиці оперативники СБУ затримали підозрюваних 21-річного жителя Рівненщини, 22-річного жителя Хмельницької області та 21-річного киянина під час передачі одному з спільників восьми банківських карток, призначених для переведення в готівку.

'Група



При огляді орендованої зловмисниками квартири виявлено та вилучено портативний комп'ютер, на якому перебували хакерські програми, база даних понад 100 фізичних осіб (паспортні дані, номери телефонів, коди доступу до рахунків), з банківських карток яких вже переводилися в готівку грошові кошти з рахунків юридичних і фізичних осіб . Крім того, знайдені пакети документів для відкриття ще 215 банківських карткових рахунків на підставних осіб.
'Група


Як повідомили в прес-центрі СБУ, в даний час відносно затриманих вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, вчинені за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!