Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міліція попереджає: у Житомирі активізувалися кишенькові злодії.
 
15-06-2010, 14:27  Кримінал

Міліція попереджає: у Житомирі активізувалися кишенькові злодії.

 

Міліція попереджає: у Житомирі активізувалися кишенькові злодії.


Якщо ви вважаєте, що непомітно викрасти гаманець можливо лише у розсіяної людини або у того, що випив зайвого, - помиляєтеся. Досвідчений злодій витягне все цінне, що знаходиться у ваших кишенях або сумках, так майстерно, що ви нічого не помітите.

Міліція попереджає: у Житомирі активізувалися кишенькові злодії.



Сьогоднішній «щипач» - це хороший актор, цікавий співрозмовник і талановитий злодій. Він уміє бути непомітним, змішуватися з натовпом. Адже це «перша умова бізнесу».

Такі злодії, як правило, "працюють" у багатолюдних місцях, наприклад, на житомирських ринках, в магазинах. Проте, велика частина всіх крадіжок скоюється у громадському транспорті, повідомляє Інна Базилюк, ст. інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області.
'Міліція



Наприклад, розглянемо ситуацію: тролейбус переповнений, громадяни майже "лежать" один на одному, вони думають лише про те, як утриматися за поручні і доїхати до місця призначення. Як правило, злодії «полюють» на тих громадян, які не контролюють події, що розвиваються навколо них (замріяно милуються краєвидами з вікна, розмовляють по мобільному телефону, слухають в навушниках музику. Особливо люблять "щипачі" барсетки та жіночі сумочки, хоча й не гребують заглядати в студентські "вузлики".

Злодії беруть все, що встигли "намацати": гроші, мобільні телефони, продукти харчування. Постраждалі лише через деякий час виявляють крадіжку.

Як відзначає начальник відділу Управління кримінального розшуку УМВС України в Житомирській області Олександр Дробиш, кишенькових злодіїв умовно ділять на кілька груп залежно від способу вчинення злочину.

Так, перша група - "ширмачі". Це буквально: букет квітів, плащ, піджак, пакет у руці злодія, які використовуються для ширми при здійсненні крадіжки.

Друга група - "трясуни". Вони притискаються до жертви й різкими точними ударами вибивають з кишень гроші, мобільні телефони і так далі ... кращий спосіб приспати увагу жертви словами: «Ой вибачте, я випадково».

'Міліція



Третя група - «писаки». Це ті, хто ріже ваші кишені, сумки. Є, наприклад, серед них такі, які орудують лезом, скальпелем або кусачками.

«Щипач» може працювати один або з помічниками - людьми, які відволікають жертву. Ці «колеги» прикривають злодія під час «роботи». Наприклад, незнайомець ніби випадково наступає вам на ногу, а в цей час інший громадянин краде ваш гаманець.

Олександр Анатолійович відзначає, що кишенькові крадіжки - це якраз той вид злочину, який легше попередити. Звичайно, якщо ви будете дотримуватися правил протидії кишеньковим злодіям.

'Міліція




Якщо ви маєте при собі значну суму грошей, не складайте багато купюр в один гаманець або кишеню, краще зберігати в різних місцях, але не в зовнішніх кишенях.

Використовуйте внутрішні кишені для одягу із застібкою. Зверніть увагу на те, щоб ваші портмоне і гаманці не визирали з одягу, інакше ви ризикуєте привернути увагу кишенькового злодія.

Слідкуйте за тим, щоб жіноча сумка була завжди закрита, а в багатолюдних місцях намагайтеся притискати її до себе спереду. У магазині ніколи не кладіть сумку або гаманець у візок для покупок.

Не перераховують вміст гаманця публічно.

Якщо ви відчули, що хтось лазить по вашій кишені, сміливо беріть його за руку і кричіть, що до вас заліз злодій. Як правило, в таких випадках він намагається сховатися.

Міліція попереджає: у Житомирі активізувалися кишенькові злодії.



Спіймавши злодія "на гарячому" та маючи свідків - злочинця можна покарати, набивши йому фізіономію. Адже, на жаль, як часто буває, злодій, коли розуміє, що його помітили, просто викидає здобич і тоді важко довести, що він намагався скоїти злочин.

Тому, шановні читачі, якщо хто-то вас штовхнув, не дивіться йому в обличчя: подивіться на руки.

Якщо ж, на жаль, ви стали жертвою кишенькових злодіїв - негайно повідомте до міліції за телефоном 102. Пам'ятайте, що своєчасне повідомлення допоможе оперативно затримати зловмисників.

За матеріалами «Журнал Житомира».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!