Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Все літо житомирська міліція буде збирати врожаї маку і конопель.
 
17-06-2010, 07:57  Кримінал

Все літо житомирська міліція буде збирати врожаї маку і конопель.

 
Все літо житомирська міліція буде збирати врожаї маку і конопель.



Оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2010», що проводяться міліцією, є традиційними для Житомирської області і тривають вони щорічно з травня по жовтень.

Все літо житомирська міліція буде збирати врожаї маку і конопель.



Про це повідомляє Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Нинішні погодні умови дещо змінили час цвітіння цього красивого рослини, а саме цей період цвітіння є найбільш вдалим для знаходження незаконного посіву. Однак, незважаючи на це, перевірки сільськогосподарських підприємств і присадибних ділянок вже почалися.

Дільничні інспектори разом з головами сільрад обходять домогосподарства мешканців області з метою виявлення незаконних посівів маку і конопель.

Вчора, 15 червня в селищі Яжберень, Народицького району, на присадибній ділянці 57-річної пенсіонерки було вилучено 350 рослин снодійного маку.

Мешканка м. Коростеня на своєму городі вирощувала 230 рослин маку. Зустріч з дільничним, для 40-річної жінки, була несподіваною і неприємною.

Як прокоментував ситуацію начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в області Сергій Дзюбенко, в минулому році чинним законодавством була посилена відповідальність за незаконне вирощування нарковмісних культур.

Зокрема, у березні 2009 року Президентом був підписаний прийнятий Верховною Радою Закон України щодо посилення відповідальності за незаконний посів і вирощування снотворного маку чи конопель.

Цим законом чітко вказано про умови настання адміністративної та кримінальної відповідальності. Так, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин відповідальність у вигляді накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рослин.

За ці ж дії, але вчинені з розмахом - вирощування від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 рослин конопель - визначає покарання у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

0



Проте, дії 26-річного жителя Черняхівського району, у якого дільничні інспектори на присадибній ділянці знайшли 69 рослин коноплі, класифікуються ч.2 ст.310 Кримінального кодексу - незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
За матеріалами «Журнал Житомира».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!