Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українські аферисти практикують нові схеми обману
 
16-07-2010, 09:11  Кримінал

Українські аферисти практикують нові схеми обману

 
Українські шахраї придумали 2 нові афери, міліція б'є тривогу - з початку літнього сезону постраждалих вже більше сотні, пише «Сьогодні».

Українські аферисти практикують нові схеми обману



«Шахраї, проходячи по приватному сектору, стукають у двері, а коли мешканці виходять," гості "представляються співробітниками найбільших банків і пропонують взяти кредити під низькі відсотки - всього 1 або 2%, - розповідає помічник начальника євпаторійського міськвідділу міліції Юрій Раслін. - Мовляв, криза, доводиться ось так клієнтів шукати.

Коли людина погоджується, його просять сплатити 150-200 гривень "за оформлення документів" - і аферисти зникають ».

Особливою популярністю така афера користується на курортах - розвелося дуже багато заїжджих гастролерів, які зметикували, що можна не тільки красти гаманці у тих, що купаються, але потрусити і місцевих жителів приморських селищ.

Друга схема набагато хитріша: у двір багатоквартирного будинку приходить шахрай і починає розпитувати жителів, не знаходив хто-то документів на автомобіль. Аферист залишає свій номер телефону, благаючи передзвонити, якщо знайдуть. Через пару днів у цей же двір приходить напарник шахрая і запитує у мешканців, не втрачав чи хтось документів на авто. Мовляв, він їх знайшов. При цьому уточнює, що через годину у нього потяг, мовляв, тут лікувався в санаторії, а за документи хоче 200-300 гривень нагороди. Жителі дзвонять тому, хто «втратив» їх, а той просто благає викупити, мовляв, приїду, віддячу з лишком. Жертва платить за кольорову ксерокопію неіснуючого техпаспорта, після чого аферисти зникають ".

0



Також набирає популярність афера з нічними дзвінками на мобільний. Представляються міліцією і повідомляють, що затриманий родич, а за звільнення вимагають перевести певну суму на рахунок мобільного, мовляв, пропозиція діє 1 хвилину і діяти треба прямо зараз, інакше рідна людина проведе ніч у «обезьяннику».

Міліція радить не вірити незнайомцям. У «правоохоронців» і «соцпрацівників» потрібно перевірити документи. Якщо просять викупити права, загублений паспорт або інші документи, потрібно віддавати собі звіт, що наявність номера мобільного телефону який просив допомогти - не гарантія, що ви знайдете цю людину, адже шахраї після афери просто викидають сім-карту.

За матеріалами Delfi.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!