Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області міліція виявила на горищі 40 кілограмів наркосировини
 
6-08-2010, 16:26  Кримінал

У Житомирській області міліція виявила на горищі 40 кілограмів наркосировини

 
На території області тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак - 2010», які мають на меті попередження та виявлення фактів незаконних посівів нарковмісних рослин. Працівники міліції постійно перевіряють десятки присадибних ділянок, де власники вирощують мак або коноплю.

У Житомирській області міліція виявила на горищі 40 кілограмів наркосировини



З перших днів початку операції населення області постійно інформувалося про відповідальність, яка настає за незаконний посів або вирощування снодійного маку чи коноплі. Однак деякі жителі Житомирщини виявилися байдужими до попереджень правоохоронців.

5 серпня 2010 року, дільничними інспекторами міліції Чуднівського райвідділу міліції в Житомирській області на горищі приватного будинку в селі Красносілка було виявлено близько 40 кг макових коробочок. Власником домоволодіння виявився непрацюючий місцевий житель, 1984 року народження житель, який проживав разом зі своєю матір'ю.

Усього вилучена партія наркосировини у разі її подальшого використання та переробки за цінами «чорного ринку» могла б принести її господарю чималий прибуток (близько 24 тисяч), оскільки на сьогоднішній день 100 грамів сировини коштує 60 гривень. Вилучену сировину направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

В даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Слідство має на меті з'ясувати з якою метою молодий чоловік виростив і зберігав наркотичне зілля.



Антон Сичевський, прес-служба УМВС в Житомирській області

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!