Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирської області іноземці скоїли більше 30 злочинів
 
14-10-2009, 18:43  Кримінал

У Житомирської області іноземці скоїли більше 30 злочинів

 
'У

З початку року іноземними громадянами в Україні скоєно майже дві тисячі злочинів, у тому числі 45 умисних вбивств, 70 розбійних нападів, 133 грабежі, 588 крадіжок, 181 шахрайство - такі дані оприлюднив на нещодавній прес-конференції Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Зокрема, аналізуючи криміногенну ситуацію в державі, він вказав на те, що етнічна злочинність є одним із факторів впливу на її загострення, насамперед у великих містах та обласних центрах.

- Останніми роками спостерігається тенденція активної міграції на територію України кримінальних елементів, - зазначив Міністр. – Це, передусім, зумовлено тим, що у 2005 році було внесено жорсткі зміни до законодавства Грузії та здійснюються активні заходи правоохоронними органами Російської Федерації стосовно цієї категорії громадян.

На території Житомирщини іноземними громадянами упродовж 9 місяців вчинено 31 злочин, серед них торгівля людьми, незаконне поводження зі зброєю, нелегальний обіг наркотичних засобів та інші, - прокоментував ситуацію начальник УКР УМВС України в області Сергій Ертус.

Одним з останніх стало нанесення тяжких тілесних ушкоджень жителю області на території Богунського району міста Житомира. 8 жовтня близько 23 години до чергової частини райвідділу надійшло повідомлення з приймального відділення міської лікарні про те, що до них госпіталізовано жителя району. У 43-річного чоловіка медики констатували проникаюче ножове поранення черевної порожнини без пошкодження внутрішніх органів.

Працівники міліції, виїхавши до лікарні та з’ясувавши обставини події, встановили, що тілесні ушкодження чоловік отримав цього ж вечора в обласному центрі. Між ним та знайомим на вулиці Максютова виникла суперечка, породжена неприязними відносинами, у розпалі якої останнім аргументом став ніж. Особу кривдника оперативники встановили досить швидко, од тільки він не бажав з ними зустрічатись та подався в біга. Проте довго переховуватись йому не вдалося. Працівники карного розшуку встановили місцеперебування підозрюваного та затримали молодика упродовж доби.

24-річний громадянин Таджикистану, житель м. Душанбе, прибув до України близько місяця тому у гості. Він уже не вперше приїздить до нашої держави, цього разу, як пояснив затриманий, причиною візиту стало бажання перевідати сина, хоча офіційно з його матір’ю, українкою, іноземець неодружений. Жінка разом з братом винаймала житло в обласному центрі, де зупинився і новоявлений батько. Між чоловіками були і так далеко не приязні стосунки, а цього разу вони ще більше загострились – результат ми вже знаємо: один – на лікарняному ліжку, інший – в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі затриманий пояснює мотиви своїх дій у міліції. За даним фактом порушено кримінальну справу, у ході розслідування якої з’ясуються всі обставини перебування іноземця у нашій країні.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!