Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі міліціонери викрили підпільний самогонний бізнес
 
26-10-2009, 19:23  Кримінал

У Житомирі міліціонери викрили підпільний самогонний бізнес

 
'У

Міліціонери Житомирщини постійно ведуть боротьбу з самогоноварінням, але, на жаль, викоренити суспільне зло, на яке постійно скаржаться люди, зовсім не просто.
Днями, під час профілактичного відробітку Житомира, дільничні інспектори Богунського РО УМВС отримали інформацію про підпільний самогонний бізнес місцевої мешканки. На підставі вирішення суду правоохранители провели огляд в квартирі підозрюваною. Немолода житомирянка з доброзичливою посмішкою на вустах і сльозами на очах не стала заперечувати, що займалася незаконним бізнесом: продавала горілку власного виробництва. Як пояснила пенсіонерка, вже полгода як переобладнала свою однокімнатну квартирку для зручного виготовлення і продажу сивухи. «Я живу на одну пенсію, - розповідає жінка, - а треба за квартиру заплатити, купити щось поїсти, але головне - це ліки. Я хворію, потрібні дорогі препарати, а за що їх купити? Ось люди і підказали...». Але це зовсім не виправдовує дій жінки. Враховуючи кількість вже виготовленої горілки і безперервність процесу, хазяйка сумлінно працювала на безперервне постачання специфічною продукцією місцевих аматорів Аби підтримати власне здоров'я, пенсіонерка, продаючи спиртне громадянам, вщент розбивала сім'ї, ламала людські долі. А скільки дітей залишилося сиротами при живих батьках! Яка доля їх чекає? Можливо, така, як у Михайла, якого частенько можна було зустріти в житлі вищезазначеної бабусі. Цей чоловік робочий день починав з похмілля, а закінчував ... проте, він і сам не пам'ятав, що було вчора... «Я купив тут 0,25 л за чотири гривни. Це нормально. А крапку підказали сусіди. Ось купив пляшку, спускаюся по сходах вниз, а тут дільничний, ну шо поробиш ... красиво міліція працює». Під час огляду в будинку заповзятливої бабусі шерифи вилучили більше 30 літрів самогонний закваски, 4 літри горілки, а на кухні самогонний апарат, з якою капала сивуха. Це лише окремий факт за статистикою стану протидії пияцтву і самогоноварінню. Як відзначає заступник начальника Управління суспільної безпеки УМВС України Олег Никулін, міліціонерами Житомирської області в поточному році з незаконного звороту вилучено понад 5 тисяч літрів самогону, 34 тисячі 450 л самогонної закваски і понад тисяча спецапаратов. За заняття забороненими видами господарської діяльності (ст.203 Кримінального кодексу України) притягнені до відповідальності 228 чоловік, згідно ст.176 КУАП (виготовлення, зберігання самогону і апаратів для його виготовлення) - 2911 громадян. На винуватців накладений штраф на суму більше 170 тисяч гривень. Втім, зупинити самогонні річки важко, але хоч би припинити поширення цієї згубної пекельної води є сповна реальним завданням, під силу Житомирській міліції. Інна Базілюк, ст. інспектор ОСО УМВД в Житомирської області.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!